nr.1 foodmagazine

De favoriete Amsterdamse restaurants van Yvette van Boven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De maand september is niemand minder dan Yvette van Boven gasthoofdredacteur van delicious. magazine. Ze deelt haar favoriete recepten, tips, tricks en tools, maar ook de plekken waar zij het liefste heengaat. Van delicatessenparadijs in Haarlem tot Café Modern en van Japans in IJmuiden tot online shoppen…. Op deliciousmagazine.nl geven we een sneak peek en delen we de favoriete Amsterdamse restaurants van Yvette van Boven.

Heb je het nummer nog niet in huis? Bestel het dan als de wiedeweerga online of haal het vanaf 1 september bij de supermarkt of boekwinkel. Geloof ons: dit nummer wil je niet missen!

De favoriete restaurants in Amsterdam van Yvette van Boven

Café Modern & Hotel de Goudfazant

‘Een van de leukste restaurants van Amsterdam-Noord, waar het steeds meer bruist. In een fijn pand met een vast menu, dus kiezen hoeft niet. Mediterraan geïnspireerd met eigen heerlijke stijl. Dezelfde eigenaar heeft ook Hotel de Goudfazant in Noord, in een oude loods op een fabrieksterrein waar horeca en woningen als paddenstoelen uit de grond schieten. Favoriet, royaal met talrijke witgedekte tafels en wat oldtimers die her en der staan.’ modernamsterdam.nl & hoteldegoudfazant.nl

Scheepskameel & Rijsel

‘Ook deze twee favorieten zijn in handen van dezelfde eigenaars. Dat is dus niet toevallig. Rijsel begon als klassieke Franse bistro van het Noord-Franse soort dat je hier nooit zag. Inmiddels is het een resto dat niet meer weg te denken is. Ook hun tweede zaak Scheepskameel in een geweldig pand op het marineterrein werd al gauw een vaste zaak voor mensen die serieus van eten houden. Ze koken ‘klassieke Europese bereidingen’ en serveren daar vooral Duitse wijn bij.’ rijsel.nl & scheepskameel.nl

Kaagman & Kortekaas

‘Niet weer twee maar één restaurant.’ Lees meer over deze lieveling van Yvette in de chefs’s special op pag. 65

Toscanini

‘Al decennia de Amsterdamse tempel van de échte Italiaanse keuken. Bijzonder is dat je hier alle regio’s kunt proeven, dus eigenlijk creëeren ze hun eigen Italiaanse keuken. Die is altijd ambachtelijk en gemaakt van de allerbeste, vaak lokale producten. Niet te missen.’ restauranttoscanini.nl

Pizza bij Il Pecorino

‘Als we zin in pizza hebben, halen we die bij Pecorino in noord: pizza n’duja calabrese. Sowieso zeer de moeite waard voor de echte Napolitaanse pizzastijl en ook voor de heerlijke bij- en hoofdgerechten die je ‘meenemen’ naar het echte Italië.’ ilpecorino.nl

Wil je weten op welke plekken in Nederland Yvette nog meer graag komt? Haal nu het septembernummer in huis!

Kaagman & Kortekaas
Fotografie: Shoot my Food