dé 7 favoriete Amsterdamse restaurants van Yvette van Boven

In september is niemand minder dan Jamie Oliver gasthoofdredacteur van delicious. magazine. Voordat we daar mee gaan uitpakken, blikken we nog éven terug. Naar vorig jaar, toen Yvette van Boven haar favoriete tips, tricks en tools met ons deelde.

Haar favoriete restaurants in Amsterdam van toen, zijn nog altijd relevant en klassiekers wat betreft de redactie van delicious. magazine.

De favoriete restaurants in Amsterdam van Yvette van Boven

Café Modern & Hotel de Goudfazant

‘Een van de leukste restaurants van Amsterdam-Noord, waar het steeds meer bruist. In een fijn pand met een vast menu, dus kiezen hoeft niet. Mediterraan geïnspireerd met eigen heerlijke stijl. Dezelfde eigenaar heeft ook Hotel de Goudfazant in Noord, in een oude loods op een fabrieksterrein waar horeca en woningen als paddenstoelen uit de grond schieten. Favoriet, royaal met talrijke witgedekte tafels en wat oldtimers die her en der staan.’ modernamsterdam.nl & hoteldegoudfazant.nl

Scheepskameel & Rijsel

‘Ook deze twee favorieten zijn in handen van dezelfde eigenaars. Dat is dus niet toevallig. Rijsel begon als klassieke Franse bistro van het Noord-Franse soort dat je hier nooit zag. Inmiddels is het een resto dat niet meer weg te denken is. Ook hun tweede zaak Scheepskameel in een geweldig pand op het marineterrein werd al gauw een vaste zaak voor mensen die serieus van eten houden. Ze koken ‘klassieke Europese bereidingen’ en serveren daar vooral Duitse wijn bij.’ rijsel.com & scheepskameel.nl

Kaagman & Kortekaas

‘Niet weer twee maar één restaurant. Ik kan niet bij het hoofd van Giel Kaagman, de chef van Kaagman & Kortekaas. Hij denkt op een heel ander level.’ Of zoals Giel het zelf omschrijft: ‘We koken spannende, moderne Europese gerechten. Er moet iets gebeuren op je bord, iets waarover je moet nadenken en waardoor je op het verkeerde been wordt gezet. Dat effect zoek ik.’ kaagmanenkortekaas.nl

Toscanini

‘Al decennia de Amsterdamse tempel van de échte Italiaanse keuken. Bijzonder is dat je hier alle regio’s kunt proeven, dus eigenlijk creëeren ze hun eigen Italiaanse keuken. Die is altijd ambachtelijk en gemaakt van de allerbeste, vaak lokale producten. Niet te missen.’ restauranttoscanini.nl

Pizza bij Il Pecorino

‘Als we zin in pizza hebben, halen we die bij Pecorino in noord: pizza n’duja calabrese. Sowieso zeer de moeite waard voor de echte Napolitaanse pizzastijl en ook voor de heerlijke bij- en hoofdgerechten die je ‘meenemen’ naar het echte Italië.’ ilpecorino.nl

Oh, en wil je weten wat de favoriete adressen van Jamie Oliver in Nederland zijn? Bestel het komende nummer van delicious. magazine direct online!

kookboek van het jaar Van boven in het wild yvette van boven
Fotografie: Oof Verschuren