nr.1 foodmagazine

gebraden kip met zeewierpesto uit Van Bovens leftovers

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Kip met zeewierpesto uit van bovens leftovers van yvette van boven
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, feestelijk, weekend | | glutenvrij, lactosevrij
Eten weggooien doet Yvette van Boven liever niet. Goed eten weggooien is namelijk eeuwig zonde! Haar nieuwste boek Van Bovens leftovers staat daarom helemaal in het teken van leftovers.
In delicious. magazine nummer 9, waar Yvette gasthoofdredacteur van is, delen we een aantal recepten uit haar nieuwe boek, waaronder deze gebraden kip met zeewierpesto. Een echte familiefavoriet en toprecept voor etentjes. Lekker met gekookte aardappeltjes erbij.
voorbereiding10 minuten
kooktijd10 minuten
oven1 uur
totale tijd1 uur 20 minuten

ingrediënten

  • 30 g gedroogde zeesla wakame, en/of dulse (of andere zeewiermix)*
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 30 g geraspte parmezaanse kaas
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 biocitroen sap en rasp
  • 1 kip van goede komaf
  • gekookte aardappels voor erbij

instructies

  • Doe het zeewier in een kom, voeg lauw water toe tot alles goed onderstaat en laat 10 min. wellen. Laat uitlekken. Draai het met alle andere ingrediënten behalve de kip in de keukenmachine tot een pesto.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was uw handen goed. Laat, beginnend bij de hals van de kip, voorzichtig uw vingers tussen de huid en het borstvlees glijden, waarbij u voorzichtig de huid van de vogel losmaakt.
  • Druk de helft van de pesto in de ontstane zakjes en verdeel het gelijkmatig over de hele kip door aan de buitenkant van de huid alles door te wrijven. Zet de kip in een ingevette ovenschaal en braad hem ongeveer 1 uur.
  • Geef er een met zeewier gekookt aardappeltje bij. delicious. magazine 9 of Van Bovens Leftovers in huis? Bewaar dan een restje aardappels en de andere helft van de pesto voor het volgende gerecht (aardappelbrood met zeewierpesto)
Voedingswaarde:
calorieën: 491kcal
|
eiwit: 38g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 19g
auteur: Yvette van boven
*Zeewier koopt u vers in bakjes (versvak supermarkt) of gedroogd in busjes of zakken als mix of 1 soort bij Aziatische of natuurvoedings winkels
Van Bovens Leftovers
Eten weggooien doet Yvette liever niet. Goed eten weggooien is namelijk eeuwig zonde! Haar nieuwste boek Van Bovens leftovers staat daarom helemaal in het teken van leftovers. En laat het aan Yvette over om van elk restje iets lekkers te maken.
In Van Bovens leftovers vind je dus telkens twee recepten die bij elkaar horen. Een lekker recept voor dag 1 en een recept voor de volgende dag waarin je de restjes opmaakt. Als er wat overblijft natuurlijk!
De recepten zijn echt Yvette-recepten: lekker, gemakkelijk en altijd met een verrassende touch. Gelukkig staat het boek weer vol met de mooie foto’s van Oof Verschuren en vrolijke illustraties van Yvette zelf. Dat maakt het bladeren en naar eenrecept zoeken nóg leuker.
Van Bovens Leftovers | Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar | ISBN: 9789038809922 | Prijs: € 29,99
Van bovens leftovers van yvette van boven
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kip met zeewierpesto uit van bovens leftovers van yvette van boven
Fotografie: Oof Verschuren