4 x soorten pannenkoeken op een rij

Pannenkoeken zijn er in super veel soorten. Je kan ze zoet, hartig, dik, dun en met veel verschillende ingrediënten bereiden. Pannenkoeken zijn een feestje om te eten en daarom de moeite waard om al deze combinaties en verschillende soorten een keer te proberen. In dit lijstje vind je de lekkerste soorten pannenkoek op een rij.

Heb je al trek gekregen? In dit lijstje zijn de lekkerste pannenkoekrecepten te vinden.

De lekkerste soorten pannenkoek

  1. Crêpes
  2. American pancakes
  3. Flammkuchen
  4. Hollandse pannenkoek

Crêpes

Een crêpe is een Franse, flinterdunne pannenkoek. De crêpe wordt zo dun doordat er iets minder bloem in het beslag zit. Er is daardoor minder ei nodig waardoor het beslag vooral melk bevat. De crêpe wordt belegd met zowel hartig als met zoete dingen. Probeer deze kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien een keer. Of wat dacht je van deze heerlijke crêperecepten?

American pancakes

American pancakes zijn kleiner en dikker vergeleken met andere soorten. Ze worden (vaak als stapeltje) gegeten met fruit en ahornsiroop. In het beslag kan ook havermout, banaan of een ander soort meel toegevoegd worden. Probeer bijvoorbeeld dit recept van powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen. Of maak deze bananenpannenkoekjes een keer met maar twee ingrediënten. Heel gezond en super makkelijk te maken.

Flammkuchen

Flammkuchen, ook wel bekend als tarte flambée, is een combinatie tussen een pannenkoek en een pizza en komt oorspronkelijk uit de Elzas. Flammkuchen hebben een hele dunne bodem en kan je in talloze variaties maken. Benieuwd naar een paar recepten? In dit lijstje vind je de lekkerste recepten met flammkuchen.

Hollandse pannenkoek

De Hollandse pannenkoek kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De pannenkoek zoals je ‘m eet in een pannenkoekenhuis is een traktatie voor zowel jong als oud. Iedereen maakt er zijn eigen feestje van met diverse soorten beleg. Van spek en kaas tot stroop en poedersuiker. Alles is lekker op een Hollandse pannenkoek.

Wil je de lekkerste ouderwetse pannenkoek thuis maken? Met deze tips lukt dat gegarandeerd.

American pancakes met sinaasappel-dadelsalade - delicious