5x de lekkerste flammkuchen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De eigenlijk per toeval ontstane flammkuchen (ook wel bekend als tarte flambée) is een goed voorbeeld van geluk bij een ongeluk. Het leuke is ook dat je met de flammkuchen talloze variaties kan maken. Maak ‘m met vlees, vis of vega!

5x de lekkerste flammkuchen

flammkuchen met geroosterde ui & pulled pork
Superlekker, zo'n knapperige flammkuchen net uit de oven. De pulled pork kun je zelf maken, maar dat is wel een project voor het weekend. Gelukkig kun je het kant-en-klaar halen in de supermarkt. Vervang pulled pork evt. door gebakken gyros- of shoarmareepjes.
Komend weekend: flammkuchen-party! Maak ook flammkuchen met zalm én met muhammara en spinazie.
naar recept
Flammkuchen met muhammara, spinazie en amandel
Met flammkuchen kun je eindeloos variëren. Probeer deze versie met muhammara, spinazie en amandel eens.
Ook lekker: flammkuchen met savooiekool.
naar recept
tarte flambée met zalm
Een plat brooddeeg belegd met crème fraiche, zalm en gruyère. Simpel, weinig ingrediënten en een feestelijk resultaat. Ook ideaal om te serveren als hartig hapje bij de borrel. 
naar recept
tarte flambée met zalm
tarte flambée
De Franse tarte flambée komt uit de Elzas. Traditioneel wordt dit pizzadeeg belegd met uiringen, crème fraîche en spekjes. Enjoy! Zin in meer Franse gerechten? Maak dan ook deze uiensoep.
naar recept
tarte-flambée | delicious
flammkuchen met savooiekool
Groenten, groenten, groenten… Een onuitputtelijke bron van inspiratie en een prima ingrediënt op deze vega flammkuchen met savooiekool. Je maakt hem extra lekker met posteleinpesto. Als postelein niet verkrijgbaar is, is rucola een prima alternatief.Ook lekker: flammkuchen met pulled pork en geroosterde ui.
naar recept
flammkuchen met savooiekool
flammkuchen met savooiekool