5 x heerlijke recepten voor crêpes

Een crêpe neemt ons gelijk mee naar het heerlijke Franse land. Crêpes worden zowel zoet als hartig belegd. In dit lijstje vind je de lekkerste crêperecepten op een rij.

Tip: Ben je benieuwd hoe je zo’n flinterdunne pannenkoek lekker maakt? Ga dan naar dit artikel met tips over het bakken van crêpes.

5 x heerlijke recepten voor crêpes

tijmcrêpes met zachtgegaarde uienmousse en gerookte zalm
De meeste mensen denken bij crêpes aan de zoete flensjes met chocolade of fruit. Maar ook de hartige varianten zijn ontzettend lekker! Zoals deze tijmcrêpes met gerookte zalm die je als lunch of als voorgerecht kunt serveren. Probeer ook eens deze zoete crepes met aardbeien!
naar recept
tijmcrêpes
crêpe met spinazie, tomaat en ’n eitje
Vandaag doen we een vega-dag met deze heerlijke spinazie- tomaatcrêpe met een eitje erop. Een gerecht met Franse roots! Altijd fijn, met zo weinig ingrediënten zoiets lekkers maken. Binnen het halfuur klaar, dus ideaal voor een doordeweekse dag. En ook nog met een royale portie spinazie, dus met de groenten zit je goed. Bestrooi de flensjes als ze uit de oven komen met extra nootmuskaat.En maak voor toe zo’n Franse appeltaart met rozemarijnsiroop. 
naar recept
vegetarische paasrecepten Spinazie-tomaatcrèpe - delicious
kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien
Lekker de tijd nemen om te ontbijten, dat zouden we wel wat vaker mogen doen. Maak dit, dan vertraag je automatisch. Heerlijk!
Je kunt deze crêpes ook serveren als brunchgerecht of dessert. Ze zijn makkelijk van tevoren te bereiden, samen met de ahornricotta. De crêpes piep je dan weer even op in de magnetron of onder folie in een lauwe oven.
Of ga voor de hartige versie met geitenkaas en spinazie!
naar recept
kokoscrepes-delicious
crêpes met époisses en appel-venkelkaramel
We love sweet & salty. De zoute kaas gaat perfect samen met de warme karamel. En dat samen verpakt in een crêpe-pakketje. Heerlijk met een glaasje eau de vie.
Nog zo'n feestelijk nagerecht: crêpe suzette-taart!
naar recept
crepe met epoisses en appel-venkelkaramel - delicious
crêpes met spinazie en roquefort
Dit recept voor hartige crêpes kun je inzetten als avondmaaltijd, maar is in stukjes ook perfect als feestelijk hapje of tussendoortje.
De roquefort geeft een pittig accent aan de zachte smaak van spinazie, champignons en bladsla. Of ga voor hartige wafels met bacon en tomaatjes, ook een aanrader.
naar recept
spinaziewraps crepes
spinaziewraps crepes
R+F+S studio Philippi