5 x heerlijke recepten voor crêpes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een crêpe neemt ons gelijk mee naar het heerlijke Franse land. Crêpes worden zowel zoet als hartig belegd. In dit lijstje vind je de lekkerste crêperecepten op een rij.

Tip: Ben je benieuwd hoe je zo’n flinterdunne pannenkoek lekker maakt? Ga dan naar dit artikel met tips over het bakken van crêpes.

5 x heerlijke recepten voor crêpes

tijmcrêpes met zachtgegaarde uienmousse en gerookte zalm
De meeste mensen denken bij crêpes aan de zoete flensjes met chocolade of fruit. Maar ook de hartige varianten zijn ontzettend lekker! Zoals deze tijmcrêpes met gerookte zalm die je als lunch of als voorgerecht kunt serveren. Probeer ook eens deze zoete crepes met aardbeien!
naar recept
tijmcrêpes
crêpe met spinazie, tomaat en ’n eitje
Vandaag doen we een vega-dag met deze heerlijke spinazie- tomaatcrêpe met een eitje erop. Een gerecht met Franse roots! Altijd fijn, met zo weinig ingrediënten zoiets lekkers maken. Binnen het halfuur klaar, dus ideaal voor een doordeweekse dag. En ook nog met een royale portie spinazie, dus met de groenten zit je goed. Bestrooi de flensjes als ze uit de oven komen met extra nootmuskaat. En maak voor toe zo’n Franse appeltaart met rozemarijnsiroop.  
naar recept
Spinazie-tomaatcrèpe - delicious
kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien
Nu ze er in overvloed zijn zoeken we elke dag een reden om ze te eten: aardbeien! Als je dit dessert voor een diner maakt, dan kun je de crêpes en ahornricotta van tevoren maken. De crêpes piep je dan weer even op in de magnetron of onder folie in een lauwe oven.
naar recept
kokoscrepes-delicious
crêpes met époisses en appel-venkelkaramel
We love sweet & salty. De zoute kaas gaat perfect samen met de warme karamel. En dat samen verpakt in een crêpe-pakketje. Heerlijk met een glaasje eau de vie.
Nog zo'n feestelijk nagerecht: crêpe suzette-taart!
naar recept
crepe met epoisses en appel-venkelkaramel - delicious
crêpes met spinazie en roquefort
Dit recept voor hartige crêpes kun je inzetten als avondmaaltijd, maar is in stukjes ook perfect als feestelijk hapje of tussendoortje. De roquefort geeft een pittig accent aan de zachte smaak van spinazie, champignons en bladsla. Ook als toetje zijn crèpes erg lekker! Probeer deze heerlijke crèpes suzettes met perzik.
naar recept
spinaziewraps crepes
spinaziewraps crepes
R+F+S studio Philippi