taart met lange vingers: 5 recepten met het luchtige koekje

Heb je nog een verloren pak lange vingers in de keuken slingeren? Doe er je voordeel mee en maak één van deze recepten voor taart met lange vingers.

Heb je het over dit soort taarten, dan kom je al snel bij desserttaarten uit. Zo’n koekje past namelijk perfect bij romige crème met de smaak van koffie, citroen of champagne!

Lange vingers zelf maken

Je kunt voor onderstaande recepten natuurlijk lange vingers uit het supermarktschap gebruiken óf je maakt ze gewoon zelf. In een klassieke tiramisu horen namelijk échte Italiaanse savoiardi. Deze koekjes zijn iets dikker dan de Hollandse variant.

Op deliciousmagazine.nl vind je twee recepten. Eentje van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek en één van onze Italiaanse collega. De recepten zijn nét even anders. Zo bevat die van Rutger wat minder suiker en vind je in het andere recept juist volle melk. Een kwestie van smaak:

lange vingers
In klassieke tiramisù gaan echte Italiaanse savoiardi, die superlekkere, iets dikkere lange vingers. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of – nóg leuker – zelf bakken! Met Rutgers recept gaat dat zeker lukken.
Tips & tricks voor de lekkerste lange vingers vind je hier.
naar recept
savoiardi (lange vingers)
Wij maken tiramisu meestal met lange vingers maar de originele versie maak je met echte savoiardi Italiaanse koekjes. Savoiardi zijn minder knapperig en steviger dan de bij ons bekende lange vingers. Olijfolie geeft ze extra smaak. Zo maak je ze zelf.
tiramisu! Onze 10 lekkerste, feestelijkste recepten
naar recept
savoiardi lange vingers

Goed, terug naar de taarten. Onderstaande exemplaren doen het príma als dessert na een heerlijke maaltijd of bij de koffie wanneer je iets te vieren hebt.

Taart met lange vingers

tiramisu met sinaasappelcurd & mascarponemousse
Zeg nu zelf: één keer opscheppen van zo’n Italiaanse toet met laagjes romige crème en boozy koekjes kan bijna niet. Houd dus een gaatje vrij na het eten!
Bekijk ook: 52x Italiaanse zoete lekkernijen
naar recept
tiramisu met sinaasappelcurd & mascarponemousse taart met lange vingers
champagnetaart
Vanavond stralen Rutger, Evert en Narcis in de finale van Heel Holland Bakt. Hun laatste taak: een feestelijke bruidstaart met trots presenteren. Wij doken in ons archief en vonden daar deze patisserieparel van Rudolph van Veen. Er gaat een hele fles champagne in deze royale taart: feest! 
naar recept
champagnetaart heel holland bakt | delicious
tiramisutaart
De bodem van deze taart krijgt een subtiele koffiesmaak door de gebruikte gemalen koffie. No waste dus!
naar recept
tiramisutaart-delicious
tiramisu met limoncello en lemon curd
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
naar recept
tiramisu met limoncello en lemon curd
bosvruchtencharlotte
De basis van deze feestelijke tiramisù-charlotte is mascarponecrème met bosvruchtenpuree. De vruchtenpuree maak je zelf, wanneer het fruit op z’n best is.
Ook heerlijk: citroen-ricottacake met frambozenroom
naar recept
Bosvruchtencharlotte

Heb je trouwens onze TAART special al gezien? Dit magazine zit tjokvol taartrecepten. Galette, pastei, tarte tatin, maar ook 23 zoete recepten. Nieuwsgierig? Lees er hier meer over.

tiramisu met sinaasappelcurd & mascarponemousse taart met lange vingers
FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.