Voor iedereen die van langzaam gegaarde gerechten houdt, is stoofvlees met pasta een topper. Denk: boterzacht rundvlees dat na uren stoven uit elkaar valt, met een saus vol umami en een beetje frisheid. Extra lekker wanneer je het eet in goed gezelschap – of solo, onder een dekentje.
Bij de basis draait alles om goed vlees. Begin met het aanbraden van het vlees voor meer smaak en voeg dan een flinke scheut rode wijn toe, bouillon en een lepel tomatenpuree.
Voor de pasta is pappardelle of tagliatelle perfect. Deze brede linten vangen de saus optimaal op. Kook de pasta nét al dente en meng met het stoofvlees, zodat de smaken samenkomen en de saus zich mooi hecht.
Maak het af met een ladinkje Parmezaanse kaas. Dit gerecht vraagt misschien wat tijd, maar geloof ons: zo’n zelfgemaakte Italiaanse klassieker, daar kun je iedereen voor wakker maken. Hieronder vind je onze favorieten.
4x stoofvlees met pasta
Pasta met ragù alla potentina
Pasta met ragù. De overtreffende trap van een pasta bolognese! Geduld en liefde zijn de belangrijkste ingrediënten bij het bereiden van deze saus. Dan wordt het vlees boterzacht. Het is het wachten meer dan waard!
Deze tagliatelle met lamsbolognese is vol smaak, met bijzondere twist en tóch gewoon voor doordeweeks. Je maakt hem namelijk met maar 10 ingrediënten en het staat binnen 30 minuten op tafel. Beloofd!
Wij hebben een diep gewortelde liefde voor pasta. Een daarvan is pasta sugo bugiardo; wat letterlijk ‘bedriegerssaus’ betekent. Waarom? Omdat er geen rundvlees, maar varkensworst in het gerecht gaat. Maar: hij doet absoluut niet onder voor een klassieke pasta bolo met rundergehakt. Proef zelf maar!
Een goede ragù laat pasta meteen stralen. Maar hoe maak je deze Italiaanse topsaus eigenlijk? Alles valt of staat met de basis: soffritto, een mengsel van ui, knoflook, wortel en kruiden en natuurlijk een flinke snuf amore. Tip: bestel de runderwangen bij je slager en begin minstens 3 uur van tevoren aan dit recept.
Laat je niet misleiden door de bereidingstijd: dit gerecht is juist je allerbeste vriend wanneer je een druk bestaan hebt. Je hoeft kip alleen maar even de oven in te schuiven en de saus op het vuur te zetten. Terwijl alles gaart heb jij je handen vrij voor klusjes, spelletjes of… Beide! Nog praktischer: maak de kip een dag van tevoren, dan hoef je alleen nog maar te plukken, te roeren en te serveren. Buona cena!