9x steak tartare recepten om te proberen (met vlees, vis en groenten)

Van klassiek tot Aziatisch: steak tartare is altijd een goed idee! Fijngesneden vlees met kruiden, augurkjes en een eidooier in het midden. Naast de klassieke stijl gooien we het over een heel andere boeg en bouwen heerlijke tartare nieuwe stijl! Bijvoorbeeld van aardappel, biet, vis, ei, krab en zelfs buikspek. Wat zet jij op tafel?

9 x tartare recepten

steak tartare tonnato met kruidenboter
Een combinatie van twee klassiekers: steak tartare en vitello tonnato. Een super snel recept waarmee je indruk maakt op gasten! Maak voor kinderen de kalfstartaar  aan met een beetje losgeklopt ei en wat paneermeel. Bak de tartaartjes in olijfolie mooi bruin en vanbinnen rosé of nét gaar.
Toch liever een van de twee? Maak dan deze Aziatische steak tartare
naar recept
Steak tartare tonnato_delicious
tartare van buikspek met misoboter, sinaasappel en gember
Deze Japanse variant van de klassieke tartare is een explosie van smaak. Nog zo’n lekkere Aziatische variant: steak tartare met gember en sesamolie.
tartare van buikspek misoboter sinaasappel gember - delicious
steak tartare op z’n aziatisch
Deze steak tartare is Frans en tegelijkertijd Aziatisch, dit alles dankzij een paar simpele ingrediënten als gember en sesamolie. Proef de kwaliteit van de Franse keuken en de rijkheid aan smaken van de Aziatische keuken. Gegarandeerd genieten!
naar recept
aziatische steak tartare
tartare van krab en maïs met mole en koriander
Tartare nieuwe stijl, en dan op z’n Mexicaans: fris, pittig en kruidig. Of ga jij liever voor de andere kant van de wereld: steak tartare op z'n Aziatisch.
naar recept
tartare van krab en mais met mole & koriander - delicious
tartare van aardappel, kappertjeszout en cornichons
Tartare is een feest van structuur & smaak: je kunt er alles in doen! Er hoeft niet eens vlees of vis in te zetten. Neem deze heerlijke tartare van aardappel of probeer eens tartare van biet met appel en radicchio.
naar recept
tartare van aardapel
tartare van witvis met citroenolie, hazelnoot en sumak
Rauwe witvis is een ideale basis voor tartare: voeg je eigen smaken en een lekkere crunch toe. Superlekker en zo klaar! Probeer ook eens tartare van rauwe rivierkreeft.
naar recept
tartare van witvis citroenolie
tartare van biet, karwij, appel en radicchio
De klassieke steak tartare kent iedereen. Fijngesneden vlees met kruiden, augurkjes en een eidoor in het midden. Culinair redacteur Merijn tol gooit ’t over een heel andere boeg en bouwt deze heerlijke tartare van bietjes!
Ook heel lekker: steak tartare tonnato met kruidenboter.
naar recept
tartare van ei met pangrattato, kappertjes en puree
Een eitje is zo simpel, maar je kunt blijven variëren met ingrediënten. Tartare is dus ook perfect om creatief met restjes te koken.
Deze ingredienten heb je waarschijnlijk niet over… maar deze tartare met sint-jakobsschelpen en pata negra is ook heel lekker!
naar recept
tarte van ei knoflook pancetta - delicious
klassieker met ’n twist: watermeloen tartare
De klassieke steak tartare is favoriet bij menigeen. Fijn gemalen of grover gesneden rundvlees met uitjes, kappertjes, peterselie, cornichons en smaakmakers als Worcestershiresaus, ketchup, mosterd en Tabasco. Yvette van Boven maakte 'm vegan met vlezige, waanzinnig verslavende zoutige watermeloen.
Yvette: 'Ik verving weinig aan het klassieke recept. Het klopt gewoon: alles is in balans. In plaats van de romige dooier voegde ik avocado, maar ook een lepel tahin toe; dat is echt verschrikkelijk lekker. Maar zonder was dit gerechtje ook zó goed en weer totaal anders. Daarom besloten we jullie beide recepten te geven, kies dus zelf maar.'
naar recept
watermeloen tartare

Productie: Merijn Tol

tartare van buikspek misoboter sinaasappel gember - delicious