aantal 4 |
hoofdgerecht |
feestelijk, kerst |
hollands, mediterraans |
Deins jij niet terug voor een gewaagd stuk vlees? Dan is dit feestelijk gerecht met konijn iets voor jou! De combinatie van sinaasappel en dragon geven het gerecht een fruitige en subtiele bittere smaak. Konijn toch niet helemaal je ding? Ga dan voor dit bloemkoolgerecht met calvados en tijm.
totale tijd1 hour hour
ingrediënten
- 75 g boter
- 1 tam of wild konijn in stukken
- 1 zoete ui in blokjes
- 4 perssinaasappels
- 100 ml witte wijn of 50 ml sauternes (witte dessert wijn voor een iets zoetere smaak)
- 5 takjes dragon gerist en fijngehakt
- 1 blaadje laurier
- 3 appeltjes (elstar) of 1 goudrenet in parten
- 1 el bloem
instructies
- Verhit de oven voor op 180°C.
- Meng 50 g boter met wat zout en veel zwarte peper. Wrijf het konijn in met ruim zout en peper. Verhit de boter in de braad- pan en bak de stukken konijn goudbruin om en om. Voeg ook de ui toe. Halveer de sinaasappels en knijp ze uit over het konijn. Zet de appeltjes ertussen. Voeg ook witte wijn en sauternes, dragon, laurier, peper en zout toe. Zet de braadpan in de oven of gaar op laag vuur in de pan. Braad het konijn ± 1 uur. Bedruip geregeld met het vocht.
- Verhit de rest van de boter tot goudbruin en voeg de bloem toe. Gaar de roux 2-3 min.
- Schenk het vocht uit de ovenschaal bij de roux en bindt de saus. Serveer het konijn in stukken met de appeltjes en de saus. Lekker met gratin of puree. Je kunt ook de appel weglaten en het konijn met saus en stoofpeertjes serveren.
calorieën: 390kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
Recept: Thérèse Boer. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Esther de Munnik. Bereiding: Victor de Launay.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!