dit waren dé populairste recepten op Instagram in september

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. En dat gaat zeker op bij foto’s van eten. Sommige recepten schreeuwen om gemaakt te worden. Zéker als het een recept van Jamie Oliver betreft, dat blijkt maar weer uit onderstaande lijst.

In het septembernummer was de chef gasthoofdredacteur van delicious. magazine. Reden om ook online onze favorieten uit het archief te halen én recepten uit zijn nieuwe kookboek EEN te delen. Een boek vol eenpansgerechten.

Hieronder in de herhaling: dé vijf recepten die jullie deze maand massaal hebben gezien, geliked en opgeslagen op Instagram. Met opvallend veel Jamie.

baked citroencheesecake van Jamie Oliver
Of een eenpansgerecht ook zoet kan zijn? Tuurlijk! Jamie Oliver laat in zijn nieuwste boek 'EEN' zien (en proeven) hoe lekker dat is. Deze gebakken cheesecake is zijn nieuwe favoriet, en ook die van ons. Het voelt een beetje als smokkelen, maar je bakt hem toch echt in één pan.
Denk aan een boterige speculoosbodem, zachte roomkaas en frisse frambozen. Genoeg voor 12, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal uit te nodigen. Enjoy!
naar recept
citroencheesecake jamie oliver een makkelijke taartrecepten
kolokithopita pompoenpastei uit Nistisima
Georgina Hayden: ‘Dit is een van mijn favoriete nistisima-recepten als er mensen komen eten. Je kunt de pastei van tevoren maken, hij ziet er indrukwekkend uit en smaakt fantastisch. Hij is enigszins gebaseerd op de Grieks-Cypriotische vastenklassieker kolokotes – pompoenpasteitjes met bulgur en rozijnen – die mijn yiayia Martha maakt. Het roosteren van de pompoen is niet traditioneel, maar geeft een intensere smaak.’
Dit recept is afkomstig uit Nistisima, traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken.
naar recept
kolokithopita pompoenpastei uit Nistisima
zoete-aardappelstoof met feta van Jamie
Jamie Oliver kookt in 7x anders met zijn 18 favoriete ingrediënten steeds andere gerechten. Alles even makkelijk, snel en erg lekker, zoals we van hem gewend zijn. Deze zoete-aardappelstoof eet je makkelijk iedere week opnieuw.
Wil je meer inspiratie van Jamie? De chef is deze maand gasthoofdredacteur van delicious. magazine (bestel 'm hier). En: je krijgt zijn nieuwste kookboek EEN (met eenpansgerechten) nu bij 3 nummers delicious.. Meer weten? Kijk hier!
naar recept
zoete-aardappelstoof van Jamie
hasselback-auberginetaart
Elke dag lekker eten, maar dan zonder uren in de keuken te staan en met minimale afwas? Alleen daarom al zijn we fan van Jamie’s nieuwste boek EEN, Simpel & lekker uit 1 pan!
Jamie: ‘Ideaal voor doordeweeks, het staat vol gerechten waar mijn hele gezin gek op is.’ Deze hasselback-auberginetaart is niet alleen een plaatje: je hebt hem ook in een handomdraai gemaakt. Weinig afwas, veel smaak en een royale hoeveelheid groenten!
naar recept
hasselback aubergine taart jamie oliver
albondigas: Spaanse gehaktballetjes met chorizo en amandel
Nadat testkok Carla deze albondigas (Spaanse gehaktballetjes) kookte was haar advies luid en duidelijk: "Als je echte vleeseters hebt, maak dan wat meer. Want ze blijven dooreten van deze lekkere gehaktballetjes met saus."
Albondigas zien er feestelijk uit en zijn ideaal om buiten te eten. Wij maken ze in een variant met chorizo en amandel. Naar recept van Janneke Philippi.
naar recept
Albondigas spaanse gehaktballetjes met chorizo en amandel

Toe aan nieuwe inspiratie?

citroencheesecake jamie oliver een