Van Dubai-reep tot pistachecrème-ijs: pistache is hot. En wij snappen helemaal waarom! De noot smaakt heerlijk vol, doet het goed in hartige én zoete gerechten en geeft elke creatie een luxe, mediterrane touch.
Wist je dat?
Wist je dat pistachenoten oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komen? Tegenwoordig worden ze ook veel geteeld in landen als Iran, de Verenigde Staten en Turkije – stuk voor stuk plekken met zonovergoten boomgaarden waar de pistachenoot tot volle smaak komt.
Wat is nog lekkerder dan enkel pistache?
Juist: pistache in taartvorm. Wij verzamelden 8 onweerstaanbare pistachetaart-recepten die je meteen doen begrijpen waarom de hype nog lang niet voorbij is.
9x pistachetaarten
pistache-laagjescake met frambozen en rozenwater
Eén stukje is niet genoeg… deze pistachelaagjescake verleidt je met z’n looks en onweerstaanbare smaak.
naar recept
pistache-laagjestaart
Tover de basic pistachecake om tot on-weer-staan-bare partytaart met witte chocolade-ganache, lemoncurd en veel verse frambozen.
naar recept
kataifi-taart met pistachemousse
Kataifideeg wordt ook wel engelenhaar genoemd: het zijn dunne sliertjes deeg die samen een soort nestje vormen met een heel fijne structuur.
naar recept
laagjestaart met citroencrème en pistachenoten
Een feestelijke taart met een bom aan heerlijke smaken. De frisse citroen, in combinatie met de romige crème en om het af te toppen ook nog een crunch van pistache. Wat willen we nog meer?
naar recept
pistachenotentaart met limoncellocrème
Italië…limoncello! Want welk drankje hoort er meer bij Italië dan dit zoete & zachte (als ‘ie echt goed is tenminste) drankje op een zonovergoten terras? Maar wist je dat je nog veel meer kunt doen met limoncello? Wat dacht je van deze pistachenotentaart met limoncellocrème!
naar recept
crostata al pistacchio
Bak deze beeldschone pistachetaart gerust 1-2 dagen eerder, daar wordt-ie nóg lekkerder van (ja, echt!), mits je hem goed verpakt en bewaart op een koele plek.
naar recept
pistachelaagjestaart met bessengelei en room
We houden niet van wiskunde, maar wel van deze formule: kakelverse eieren + goed gezeefde bloem + voorzichtig omscheppen = een wolk van een taart. Tip: Wil je minder zoet? Klop de slagroom dan op zonder poedersuiker.
naar recept
limoentaart met pistache
Een frisse taart met een lekkere bite van de pistachenootjes. Deze taart heeft het allemaal. Perfect om te maken voor een feestelijk moment op een zonnige dag. Geniet ervan!
naar recept
linzertorte met pistachenoten
Linzertorte maak je van kruidig deeg met noten en vul je met jam. Dit is de belichaming van Weens gebak: vrij eenvoudig én vol smaak op de goede manier!
naar recept
Bekijk ook: torta di riso – rijsttaart met pijnboompittenpraline