Yoghurt in je cake of taart? Yes please! Het maakt je baksel heerlijk zacht en luchtig. De zuurgraad van yoghurt breekt de gluten af, waardoor je cake die perfecte fluffy textuur krijgt. Maar het doet meer!
Naast het afbreken van gluten houdt yoghurt je cake lekker vochtig. Niemand zit te wachten op een droge hap, toch? Dankzij de yoghurt blijft je cake langer vers en vol van smaak, zonder dat het zompig wordt. Win-win!
En vergeet die subtiele smaakboost niet! Yoghurt geeft een lichte, frisse noot aan je baksel en helpt ook nog eens je cake mooi te laten rijzen. Perfect voor als je een luchtig resultaat wilt zonder dat je zware ingrediënten gebruikt.
Taart & cake met (een restje) yoghurt
chiffoncake met rode grapefruit, yoghurt en kardemom
Chiffoncake wordt extra luchtig doordat je de eiwitten voor het beslag eerst stijf klopt. De roze glazuur ziet er in één woord sen-sa-tio-neel uit! Perfect voor Pasen of een ander feest.Lees ook: waarom je mayonaise in je cake wil stoppen
Boerenyoghurt is een favoriet op de redactie. Gewoon oplepelen is geen optie als je ook deze boerenyoghurtcake met bosvruchten kunt maken! Warm is de cake het allerlekkerst. Geef er een flinke lepel extra yoghurt bij en jouw dessert zit wel snor!
Deze taartjes met fruit en yoghurt kun je als ontbijt of toetje serveren, maar zijn ook lekker bij de thee. Begin een dag van te voren met dit recept, dan wordt de bodem goed stijf.
Grieks of Bulgaars, stand, roer of rechtstreeks van de boer: bijna iedereen heeft wel yoghurt in huis voor in de muesli of een smoothie. Ons idee: doe die yoghurt ook eens in taart voor een romige én toch fris-zure touch.
Slingert er nog een courgette rond in de koelkast? delicious.friend Yvette van Boven: ‘Alle niet meer zo mooi ogend fruit of groente kan in een cake. Probeer mijn cake met courgette maar eens. Zo komt de groentela weer leeg en met zo’n homemade cake maak je iedereen heel blij.’ Nog meer inspiratie voor yoghurtcake!