wokschotel met kippendij, sperziebonen, paprika en pinda’s

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Wokschotel met kippendij, sperziebonen, paprika en pinda’s
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
De sperzieboon is een van de meest gegeten groenten in Nederland. In dit recept verwerken we de groente in een supersnelle wokschotel met kippendij.
Probeer ook gebakken rijst met garnalen.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 2 volle el mosterd mild, grof
  • 3 el gembersiroop
  • ½ citroen sap
  • 400 g kipdijfilet in reepjes
  • 300 g witte rijst
  • 350 g sperziebonen
  • 1 komkommer
  • 2 el olie
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 50 g gezouten pinda’s grof gehakt
  • 2 el peterselie grofgesneden

instructies

  • Meng voor de marinade de mosterd met de gembersiroop en het citroensap. Schep de kipreepjes erdoor en zet apart. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout 5 min. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten en snijd in halve plakjes van ½ cm.
  • Neem de kipreepjes uit de marinade en laat goed uitlekken. Bewaar de marinade.
  • Verhit een wok. Voeg de olie toe en bak de kipdijfilet in 5 min. bruin aan. Voeg de paprika toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de sperziebonen en de komkommer met de marinade door de roerbak en bak nog 1-2 min. op hoog vuur. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de wokgroente erover. Bestrooi de wokschotel met de pinda’s en peterselie
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Wokschotel met kippendij, sperziebonen, paprika en pinda’s
R+F+S Studio Philippi