Wokrecepten zijn lekker en makkelijk te maken. Je maakt ze vaak met rijst of noedels en het staat in een handomdraai op tafel. Haal de Aziatische keuken in huis door deze makkelijke wokrecepten een keer te proberen.
Het voordeel van een wokpan? De warmte wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor je ingrediënten snel en gelijkmatig worden gebakken. Het idee is dat je dat op een lekker hoge temperatuur doet. Zo zorg je niet alleen voor meer maak en textuur, maar ook voedingsstoffen.
Een goed wokgerecht is vaak kleurrijk en bevat diverse groenten, vlees of vis en een lekkere saus. Kies waar kan voor vers.
Toe aan meer inspiratie in de keuken? Bestel dan het laatste nummer van delicious.
14x makkelijke wokrecepten
vegetarische pad see ew
Populair Thais streetfood krijgt een vega twist. Deze eenpanner maak je in een loeihete wok: dat zorgt ervoor dat het in no time op tafel staat. De enige moeilijkheid zit hem in het vinden van de juiste ingrediënten. Zonder brede rijstnoedels en Chinese broccoli (kailan) is pad see ew eigenlijk geen pad see ew. Op naar de toko dus!
naar recept
Thaise roerbak met rundvlees & groene peperkorrels
Garnalen, vis of rundvlees… dankzij de wok heb je het binnen een half uurtje op tafel. Met verse pepers, vis-, oester- of soja- saus maak je het hemels! Maak bijvoorbeeld deze Thaise roerbak met rundvlees & groene peperkorrels.
naar recept
kung pao-garnalen met snelle zoetzure radijsjes
Garnalen, vis of rundvlees… dankzij de wok heb je het binnen een half uurtje op tafel. Met verse pepers, vis-,oester- of sojasaus maak je het hemels! Deze kung pao-garnalen met snelle zoetzure radijsjes is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die binnen 25 minuten op tafel staat.
naar recept
garnalen met spinazie en mango
Een hartstikke simpel gerecht voor door de week: garnalenroerbak met spinazie en zoete mango. Tip van Janneke: ‘Vervang voor niet garnalenliefhebbers de garnalen door stukjes kippendijfilet en maak voor iedereen een kom naar smaak.’ Serveer met je favoriete rijst of noedels.Probeer ook gebakken rijst met garnalen.
naar recept
sesamzalm met honing-paksoi
Weinig ingrediënten, veel vitaminen en een korte bereidingstijd. Deze sesamzalm met honing-paksoi is het perfecte doordeweekse gerecht!
naar recept
pittige Thaise roerbak met vega kip & basilicum
Met dit easy gerecht schud je de wokchef in jezelf wakker. Kwestie van de wok op hoog vuur zetten, een handvol verse ingrediënten plus wat uit je voorraadkast laten sissen en omscheppen maar. Zo heb je in no time deze pittige Thaise roerbak met vega kip & basilicum op tafel staan.
naar recept
gebakken rijst met garnalen en shiitake
Valli: ‘Zoetwatergarnalen zijn een specialiteit van het gebied van het Westelijke Meer: ik smulde ervan in Dragon Well Manor. Geïnspireerd hierop bedacht ik dit roerbakgerecht met gebakken rijst.’
naar recept
biryani met garnalen en sugarsnaps
Dit is een eenvoudige en snelle versie van een Indiase rijstgerecht: biryani met garnalen en sugarsnaps. Het aroma van de garam masala die wordt gebruikt, kan per merk verschillen: proef en voeg gerust wat extra toe. Biryani wordt vaak met kip gemaakt, maar met garnalen is het ook superlekker! En binnen 30 min. klaar, dus prima voor een doordeweekse dag.
naar recept
bami met vis en sperziebonen
Doe vanavond vis en sperziebonen in je bamigerecht! De noedels breng je lekker op smaak met een basis van rode peper, ui en knoflook waar nog wat citrusachtige korianderzaadjes bijgaan. Die geven het gerecht net even een fris accent.
naar recept
noedels met oesterzwammen & chili-korianderomelet
Oesterzwammen doen het altijd goed in pasta’s, sauzen en wokgerechten! Ze geven een fijne structuur, een vleugje umami en wat lekkere vitaminen. Ook fijn: het zijn heel delicate paddenstoelen, die je makkelijk in grove repen scheurt.Of ga je voor: 5x de lekkerste noedelgerechten voor nog meer kookinspiratie?
naar recept
rijstnoedels met biefreepjes
Je hebt niet veel tijd nodig om heerlijke doordeweekse gerechten op tafel te zetten. Deze rijstnoedels met biefreepjes staan binnen 15 min. op tafel. Geniet vanavond van dit supersnelle recept.
naar recept
wokschotel met kippendij, sperziebonen, paprika en pinda’s
De sperzieboon is een van de meest gegeten groenten in Nederland. In dit recept verwerken we de groente in een supersnelle wokschotel met kippendij! Ideaal voor een makkelijke doordeweekse maaltijd vól smaak.Probeer ook eens gebakken rijst met garnalen of doe inspiratie op met deze 54x Aziatische recepten in 30 minuten.
naar recept
noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s
Minta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals andijvie.Zin in een snel vegetarisch recept voor doordeweeks? Dit recept voor noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s is dan ideaal.
naar recept
nasi met tofoegehakt en snelle tomatensambal
Kook de rijst voor deze nasi liefst een paar uur of een dag eerder. Afgekoelde rijst plakt minder en bakt mooi los en luchtig. Maak wat extra tomatensambal en bewaar in een gesteriliseerd potje in de koelkast.
naar recept
Bekijk ook: 22x supersnel Aziatisch uit een kom