Niet veel tijd vanavond? Geen probleem, ga voor spaghetti! Zo’n pakje pasta heb je vast nog wel op voorraad, het is lekker snel klaar en je kunt er eindeloos mee combineren. Deze spaghetti recepten zijn nèt even anders dan je misschien zelf zou bedenken en daarom extra leuk om te proberen!
Vind je alles lekker, zolang het maar uit Italië komt? Dan is onze maart-editie hét magazine voor jou. Van delicate gerechten tot stevige kost: dit nummer staat er vol mee. Waan je even in dit heerlijke, frisse landschap met de lekkerste ingrediënten. Wedden dat je veel recepten hieruit heel vaak gaat koken?
14x makkelijke spaghetti recepten
pikante spaghetti met kipgehakt, spruiten & maanzaad
Geroosterde spruitjes lust iedereen. Lekker door pasta met kipgehakt en knisperend maanzaad.Liever vegetarisch? Neem vers vegetarisch gehakt.
Écht lekker kan soms zo simpel zijn. Janneke kookt graag in weinig tijd, zonder dat je dat aan het resultaat kunt proeven. Deze linguine geef je een nog intensere smaak door het water (deels) te vervangen door donker bier of een lekkere scheut rode wijn. Serveer absoluut met geraspte, parmezaanse kaas voor extra umami. Zin in meer gerechten met bier? Maak deze speciale uiensoep!
Een simpel gerecht, maar daarom niet minder lekker! Er zitten een paar echte pleasers in… zoals: spek, ei, room en kaas! Maak met linguine of een andere pastasoort.Probeer ook spaghetti carbonara met chorizo.
kikkererwtenpasta met spinazie & chili-knoflookkruim
Ooit geweten dat voedzaam en easy zo lekker kon zijn? Deze pasta barst van de nuttige voedingsstoffen, precies waar je nu naar snakt. Eiwitrijke kikkererwten en verfrissende spinazie voeden je lichaam, de chili-knoflookkruim neemt je (culinaire) ziel voor zijn rekening. Meer makkelijke pastagerechten vind je in deze lijst met razendsnelle Italiaanse recepten.
Van de klassieke spaghetti carbonara krijgen we nooit genoeg. Speciaal voor groenteliefhebbers en vegetariërs is er deze variant met paddenstoelen.Of maak deze spaghetti carbonara met chorizo.
spaghetti met artisjok, gorgonzola en krokante pompoenpitten
Zelfgemaakt kruim-pittenmengsel geeft dit gerecht een crunchy bite. Dat maakt de superromige gorgonzolasaus helemaal af! Een tip van Janneke: 'Neem de zachtere variant, gorgonzola dolce, voor een mildere saus.' Let wel op: hoewel de pasta geen vlees of vis bevat, is Gorgonzola officieel niet vegetarisch. Maak ook eens deze snelle carbonara met chorizo!
Carbonara is zo’n lekkere snelle Italiaanse klassieker. Deze carbonara met saucijs en spruitjes heeft een lekkere winterse twist en staat in 20 minuutjes op tafel. Fan van carbonara? Probeer ook eens deze met paddenstoelen.
speltspaghetti en rucolapesto met geroosterde citroen
Maak deze speltspaghetti en rucolapesto met geroosterde citroen als lunch of op een zomerse avond als bijgerecht. Rijk aan vitamine B3! Volkoren graanproducten zitten tjokvol voedingstoffen. Spelt is hard op weg om heel populair te worden. Je kunt speltspaghetti kant-en-klaar kopen, maar als je spelt zelf kookt, kun je er ook een salade van maken. Dus nog zo’n lekker recept op z’n Italiaans, met tomaatjes, mozzarella en basilicum. Gewoon een keer proberen!
Weinig tijd en toch lekker koken en eten? Deze spaghetti met krokante makreel, feta en harissa maak je met minder dan 10 ingrediënten in slechts 20 minuten. Dat is geweldig toch?Maak deze pasta nóg lekkerder met homemade harissa.
Spaghetti carbonara komt oorspronkelijk uit Lazio. Daar aten houtskoolbranders het in hun pauze. Tip: voeg bij de klassieke spaghetti carbonara de eieren gelijk toe nadat de pasta is afgegoten, zo kunnen de eieren door de warmte stollen.
Deze spaghetti marinara is een echte klassieker. Voeg al jouw favoriete zeefruit toe en geniet! Dit gerecht is alles wat je nodig hebt: een rijkgevulde pasta met jouw favorieten uit zee.
De klassieke spaghetti bolognese kennen we allemaal. Chef-kok Warren Mendes bedacht hierop een twist: spaghetti met pastinaak.In de Middeleeuwen was de pastinaak populair vanwege haar zetmeel, maar door de komst van de aardappel verdween deze groente meer naar de achtergrond. Tot nu: we willen niet meer zonder!Nog zo'n fijn bord bomvol groente: pompoenspaghetti met rauwe ham en gebruinde boter.
Spaghetti vongole: er zijn maar weinig gerechten die zo makkelijk en magisch tegelijk zijn. Yvette van Boven geeft er in het julinummer haar eigen draai aan door kokkels in plaats van vongole te gebruiken en maakt het gerecht af met gerookte-paprikaboter. Als dat geen recept voor succes is…
butternutspaghetti met rauwe ham en gebruinde boter
Je zou bijna niet geloven dat dit geen echte spaghetti is! Deze pompoenspaghetti is zoet, nootachtig van smaak en gemaakt van uitsluitend groenten. De rauwe ham en gebruinde boter maken de spaghetti helemaal af.