Soms heb je geen zin om uren in de keuken te staan of om alles uit de kast te trekken voor een lekker diner. Maar dat wil niet zeggen dat je niet iets lekkers op tafel kunt zetten. Wij hebben een overzicht voor je gemaakt met makkelijke gerechten voor iedere gelegenheid!
Snelle soepen voor doordeweeks
Soep = altijd goed! Een kop soep zit vaak vol met groente en is makkelijk te bereiden. Een dampende kom soep na een lange werkdag, wie wil dat nou niet?
Niet veel tijd vanavond? Geen probleem, ga voor spaghetti! Zo’n pakje pasta heb je vast nog wel op voorraad, het is lekker snel klaar en je kunt er eindeloos mee combineren. Deze spaghetti recepten zijn nèt even anders dan je misschien zelf zou bedenken en daarom extra leuk om te proberen!
Met een wokpan kun je veel verschillende kanten op. Gooi erin wat je lekker vind en wokken maar. Het zit boordevol groente en het is snel klaar. Je kunt namelijk alles in één pan gooien en bij elkaar wokken. Een heerlijk gezond gerecht op tafel, zonder al te lang in de keuken te staan.
Een toetje in een glas ziet er niet alleen feestelijk uit, maar is vaak ook nog snel klaar. Het is een kwestie van stapelen en decoreren. Wat helemaal fijn is, is dat je ze een dag van tevoren kunt maken en in de koelkast kunt bewaren. Zo trek je op de dag zelf alleen de koelkast open en staat er zo een heerlijk dessert op tafel.
Easy does it. Zeker wanneer er een verjaardag of ander feestje voor de deur staat, wil je het jezelf gemakkelijk maken. Wél zelf iets bakken (dat is altijd lekkerder), maar niet úren in de keuken staan. Deze makkelijke taartrecepten voldoen precies aan die criteria.
Ga mee op culinaire wereldreis met Janneke Philippi en maak deze heerlijke hartige kaiserschmarrn met prei & spek uit Oostenrijk. Liever zonder vlees? Laat het spek weg en doe een handvol geraspte kaas bij het beslag.
Ramen noedelsoep: lekker makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren! Kip, biefstuk of ga voor een vegetarische variant. Lekker met paddenstoelen, groenten én niet te vergeten een eitje. Deze snelle ramen met biefstuk zet je binnen een half uur op tafel.
Weer zo'n gerecht uit de unieke Chinees-Nederlandse keuken. Tjap tjoy staat strak van de groenten en is misschien wel het gezondste gerecht dat je kunt bestellen bij het Chin. Ind. Restaurant.
Voor de lekkerste açai bowl maak je 'm het liefst zo dik mogelijk – hoe romiger, hoe beter! De truc? Gebruik bevroren açai, een bevroren banaan en zo min mogelijk amandelmelk.
Soezen, taarten, cake, brood… iedereen is aan de bak. En geen wonder, want bakken is leuk, lekker en je maakt er veel vrienden mee. Natuurlijk doen wij daar maar al te graag een schepje bovenop met ons recept voor perfecte soezen. Die je weer kunt gebruiken voor een indrukwekkende croquembouche!
Deze visgoulash combineert vis in een kruidige saus met heerlijk dillerijst. De frisse smaak van dille geeft het gerecht een verfrissende twist. Dit simpele maar heerlijke gerecht is perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Op Sicilië is dit dé vegetarisch pasta. Zachte blokjes aubergine worden door de tomatensaus gehusseld samen met versgeraspte ricotta salata. Met Maud Moody en Leonardo Pacenti van Toscanini als leermeesters, maak je deze klassieker heel gemakkelijk zelf. Kan je geen genoeg krijgen van pasta (wie wel?), haal dan hun nieuwe kookboek in huis met alle beproefde pastarecepten uit de keuken van Toscanini.
In de traditionele minestra maritata -ook wel huwelijkssoep- gaat kippenbouillon, gehaktballetjes, groentes en pasta. Het heet huwelijkssoep omdat de ingrediënten elkaar versterken.