3x maïssalade om je vork in te prikken

In de zomer heeft een salade nauwelijks nog een tafelkompaan nodig. Vooral niet als je een pittige maïssalade maakt met uitbundige specerijen, sappige tomaatjes en verse kruiden. Stevig en vol van smaak, en daarmee genoeg om als lichte maaltijd te dienen.

Vooruit, als je tafelgenoten wat meer vulling nodig hebben, kun je altijd wat pasta toevoegen, zoals elleboogjes, casarecce of orecchiette: zo krijg je verrukkelijke hybrid tussen een maïssalade en een pastasalade. Extra scheutje olijfolie eroverheen zodat de salade net zo straalt als het weer.

Ook erg lekker is om een maïssalade als bijgerecht te serveren naast een maal van de barbecue. Maak bijvoorbeeld Turkse köfte met een pittige maïssalade met avocado, jalapeño en koriander. Wikkel ook wat aardappels in folie, want zo’n maïssalade smaakt verrukkelijk op een warme gepofte aardappel, vooral met een lepel koude crème fraîche. In Turkije heeft deze combinatie een naam: kumpir.

En als we je dan nog één tip mogen geven: maak een (maïs)tortilla’s met maïssalade, chipotle-zalm erbij en het Mexicaanse fiesta kan beginnen:

tortilla’s met chipotle-zalm en jalapeño-maïssalsa
Geen zin om uitgebreid te koken? Relax, deze lichte en makkelijke tortilla's zet je binnen 20 minuten op tafel en zijn ideaal om in de schaduw te eten met een karaf koele cider of lichte rosé erbij.
Tip: voor een glutenvrije versie gebruik je maistortilla's.
Ook lekker snel klaar: koolblad met zwarte bonen, aubergine en kip.
naar recept
tortilla's met gegrilde chipotle zalm
köfte met pittige maïs-avocadosalsa
naar recept
köfte-delicious
moink-balls met gepofte aardappel en maïs-limoensalsa
Moo, zegt de koe en oink, zegt het varken in het Engels. Moink is een combi van deze twee, oftewel varkens- en rundvlees. Deze ballen zijn vol smaak en hebben een knapperig jasje van spek.
Liever garnalen? Maak stralende pasta al limone
naar recept
moink balls
tortilla's met gegrilde chipotle zalm
RECEPT: WARREN MENDES | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN.