moink balls met gepofte aardappel en maïs-limoensalsa

moink balls
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | | lactosevrij
Moo, zegt de koe en oink, zegt het varken in het Engels. Moink is een combi van deze twee, oftewel varkens- en rundvlees. Deze ballen zijn vol smaak en hebben een knapperig jasje van spek.
Liever garnalen? Maak stralende pasta al limone
kooktijd30 minutes
bbq45 minutes
totale tijd1 hour 15 minutes

Kookgerei

  • evt. ook nodig: bbq-spiesen

ingrediënten

  • 4-8 grote pofaardappels
  • 2 rode uien
  • 350 g gemengd gehakt
  • 4 el barbecuesaus
  • 3 el paneermeel
  • 8 dunne plakjes gerookt ontbijtspek
  • 150 g maïs, uitgelekt uit blik
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 25 g veldsla

instructies

  • Wikkel de aardappels in aluminiumfolie. Leg ze tussen de hete kooltjes op de barbecue en pof ze in 45-60 min. gaar.
  • Snipper of rasp intussen 1 ui heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, 2 el barbecuesaus, de paneermeel en peper naar smaak. Vorm er met vochtige handen 8 balletjes van.
  • Halveer de spekplakjes en wikkel ze om de gehaktballetjes. Bestrijk de moink- balls met de rest van de barbecuesaus en rijg ze eventueel aan spiesen.
  • Dep de maïs droog en rooster de korrels goudbruin in een droge koekenpan.
  • Rooster de moink-balls op de hete barbecue in 10-12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  • Snijd intussen de tomaat met de overgebleven ui in kleine stukjes. Schep het geperste teentje knoflook en de maïs erdoor en breng op smaak met limoen- rasp, 2-3 el limoensap en (chili)peper.
  • Neem de aardappels uit de folie. Snijd ze overlangs in, druk ze iets open en vul ze met veldsla en een lepel maïssalsa. Serveer ze met de moink-balls.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
p.p. ± 495 kcal / 26 g eiwit / 22 g vet / 46 g kh
VEGA-OPTIE Laat het spek weg en neem vegetarische ballen. Smeer ze in met de bbq-saus en rooster ze kort, ze zijn al gaar.
SNELTIP Pof de aardappels eerder op de dag ± 40 min. voor in de oven. Met een magnetron ben je nog sneller klaar. Prik de aardappels in met een vork en gaar ze onverpakt ± 12 min. op vol vermogen. Draai ze af en toe even om. Laat nog
10 min. nagaren. Warm de aardappels tijdens het grillen van de moink-balls in aluminiumfolie tussen de kooltjes weer op. Of serveer de salsa en moink-balls met gekookte krieltjes in de schil.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
moink balls
STUDIO PHILIPPI