Als je kerst viert op de delicious.-manier, ga je natuurlijk voor grootse smaken met een spannende twist. Maar ingewikkeld gedoe? Dat laat je lekker over aan de professionele chefs. Zet gewoon de pan met kerststoof op tafel!
Dit kerstdiner is een van onze absolute favorieten: een grote kerststoof als stralend middelpunt, romige puree ernaast, een paar feestelijke salades en groenten erbij, en natuurlijk die bewaarwijn waar de kurkentrekker eindelijk voor mag worden ingezet. Cheers!
De formule werkt als volgt: kies je stoof, zoek er een stuk of twee a drie bijgerechten bij en vergeet de puree niet!
Kies je kerststoof
konijnhachee met cranberry en rozemarijn
Heb je zin in een klassieker? Maak dan deze traditioneel Hollandse stoof. In plaats van rundvlees gebruik je konijn en je hebt er bijna geen omkijken naar! Weinig ingrediënten die samen super veel smaak geven: een heerlijk gerecht om je aan op te warmen tijdens de koude winterdagen. Probeer ook eens deze hachee met vijfkruidenpoeder.
Hazenpeper is typisch een gerecht voor liefhebbers van wild, want hierin proef je de wildsmaak extra goed. En het is er nu hét seizoen voor! Ben je nieuwsgierig naar de smaak van wild of heb je nog nooit gewaagd aan hazenpeper? Ga dan nu aan de slag.Heel lekker bij hazenpeper: deze ingemaakte rode kool!
Runderstoof met espresso, rozemarijn en hazelnoten
Espresso en rundvlees is een verrassend lekkere combi. Kies kwaliteitskoffie, mooie groenten en mooi stoofvlees, en ontdek het zelf! Proef de volle smaak van espresso, rozemarijn en hazelnoten.
Noorse stoofpot met paddenstoelen, bacon & hazelnoten
Het is precies wat je wilt op een stralende herfstdag. Én het is alles wat je nodig hebt na een frisse, grijze dag waar je niet alleen de wind, maar ook de regen tegen had. Kortom: dit Noorse stoofpotje – soppstuing – bomvol boeiende smaakmakers is je nieuwe beste vriend. In tegenstelling tot andere stoofpotten is hij lekker snel klaar: na 25 minuten kun je aanvallen. Liever vega? Ga dan voor plantaardige spekreepjes. Maak extra, want hier wil je meer van!
Julie Teeken: 'In de bergen van Ligurië at ik eens 'Ragu di cinghiale', een herinnering met een gouden randje; je mag me er voor wakker maken! Een frietje stoofvlees… Visueel niet het meest aantrekkelijk, maar who cares? Zooo zalig!'
parelhoenstoof met ansjovis, kastanjechampignons en palmkool-notenrijst
Janneke houdt van kerstklassiekers, maar wel op haar manier: met een verrassende twist, méér smaak en een originele presentatie of combinatie. Zo kiest ze in deze parelhoenstoof met ansjovis, kastanjechampignons en palmkool-notenrijst, voor parelhoen in plaats van kalkoen.Ansjovis geeft een extra hartige smaak. Geen liefhebber? Voeg dan kappertjes of olijven toe.
Maak een pompoenpuree als je van zoet en een zijdezachte textuur houdt, dit past ook perfect bij wild. Breng hem op smaak met (Aziatische) smaakmakers als limoenblad, gember, kaneel, chili, miso, maar ook salie, blauwe kaas, kastanje en rozemarijn zijn verrukkelijk. We geven je 6 recepten.
Bij eend past een aardpeerpuree heel goed. Rooster de aardperen en pureer met beurre noisette voor die extra feestelijke smaak.
Liever iets met bonen? Ga voor eencannellinibonenpuree en doe er wat tahin doorheen.