Nu kerst in zicht komt, is het slim om na te denken over kerst hoofdgerechten die je vooraf klaar kunt maken, zodat je tijdens de feestdagen zelf meer kunt genieten en niet nog de hele tijd in de keuken staat. Dit zijn hoofdgerechten die feestelijk en spectaculair zijn, maar die je tot in de puntjes kunt voorbereiden.
Een klassiek kerst hoofdgerecht dat perfect is om voor te bereiden is de gevulde rollade. Of het nu gaat om varkensvlees, rundvlees of kalkoen, je kunt de rollade van tevoren vullen met kruiden, noten, gedroogd fruit of andere smaakmakers.
Nadat de rollade is gevuld, kun je deze tot aan de feestdag in de koelkast bewaren en op het moment suprême eenvoudig afbakken. Het voordeel van rollades is dat ze vaak sappig en smaakvol blijven, zelfs na voorbereiding. Schuif ‘m op kerstavond dus gewoon in de oven en ga zelf lekker aan tafel zitten.
In het december-nummer van delicious. vertellen we je bij íeder recept precies wat je al kunt voorbereiden. Je shopt het nummer hier!
Bladerdeeg recepten
Liever geen rollade? Ook gerechten met bladerdeeg zoals pastei, Wellington of hartige taarten kun je heel goed voorbereiden. Dit soort bladerdeeg gerechten kun je zelfs ook heel goed invriezen waardoor je het écht lang van tevoren kunt maken.
Wil je liever toch iets met meer verschillende onderdelen op je bord? Dan kun je vaak de verschillende losse elementen al voorbereiden en eerder maken. Dan hoef je je gerechten tijdens het diner iets op te warmen, te combineren en mooi op te maken.
Zo kun je met een gerust hart genieten van een lekker kerstdiner, waarbij je niet de hele dag in de keuken hoeft te staan.