nr.1 foodmagazine

Kerst inspiratie: 5x hoofdgerechten met kip

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar een hoofdgerecht voor een feestelijk kerstdiner? Wat dacht je van kip? Lekker uit de oven, in een stoofschotel en zelfs in pasteitjes: met kip kun je alle kanten op! 

Eet je toch liever vega? Probeer dan dit kerstmenu easy vega!

kipovenschotel met gekaramelliseerde vijgen

Vijgen kun je zowel met zoete- als hartige gerechten combineren. Omdat ze zo fijn zijn delen we deze week flink veel recepten ermee. Deze ovenschotel met kip breng je op smaak met pancetta, ui, tijm, bouillon, witte wijn en gekaramelliseerde vijgen.

>> naar recept

pasteitjes met kipcurry

Ideaal na een drukke werkdag, een van onze homemade diepvriesmaaltijden. Stuk voor stuk heerlijk comfortfood! Zo hoef je deze pasteitjes met kipcurry alleen nog op te warmen in de oven.

>> naar recept

kip a la normande | delicious

kip à la normande

Ha fijn, het wordt weer kouder. Deze stoofschotel zet je gewoon in de oven, daarna kun je achterover leunen terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren. Dit gerecht valt zéker onder comfortfood!
Nog zo'n heerlijk stoofgerecht: stoofschotel met bonen en rookworst.

>> naar recept

boerderijkip met garnalen - delicious

kip met garnalen en citroen-basilicumsaus

Eenvoud kan zo heerlijk zijn. Met een paar simpele ingrediënten maak je dit mooie kipgerecht. De superlekkere saus smaakt ook heel goed met pasta.
Op zoek naar meer kipinspiratie? Probeer deze soul bowl met pittige kip!

>> naar recept

gevlinderde kip met geblakerde-citroensalsa

Een kip vlinderen is zo moeilijk nog niet. Je vergroot het oppervlak waar de hitte bij komt en zo is de kip sneller gaar. In de video zie je precies hoe het moet. 

>> naar recept