Wie is er niet groot geworden met het rapen van kastanjes? Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen tamme en wilde kastanjes? En wat maak je er behalve een vrolijke herfsttafel eigenlijk mee? Kastanjerecepten!
Het verschil tussen tamme kastanjes en wilde kastanjes
Tamme kastanjes en wilde kastanjes worden vaak verward, maar ze verschillen significant in smaak, textuur en eetbaarheid. Tamme kastanjes, afkomstig van de Castanea sativa boom, zijn groot, glanzend en hebben een zoete smaak. Ze zijn eetbaar na koken of roosteren, en worden vaak gebruikt in herfstgerechten en desserts.
Wilde kastanjes afkomstig van de paardenkastanjeboom (Aesculus hippocastanum) en zijn klein, rond en bedekt met die stekelige, groene bolster. Ze zijn niet eetbaar voor mensen vanwege hun bittere smaak en ze hebben veel tannines. Hoewel ze worden gebruikt in knutselprojecten, zijn ze niet geschikt voor consumptie.
Alles over kastanjes: hier is het lekker bij & zo maak je ze klaar
Aan de slag met 10 lekkere kastanjerecepten
Liever zoet? Probeer dan dit chocoladetaartje met kastanje