nr.1 foodmagazine

Soep van kastanjes met saliemascarpone

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
soep van kastanjes


vegetarisch
aantal 4 | | doordeweeks, najaar, weekend | |
Licht-zoet en notig; in deze soep combineer je verrassende smaken. Hij misstaat niet tijdens een kerstdiner maar is ook perfect voor een herfstige doordeweekse dag.
voorbereiding25 minuten
kooktijd10 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 70 g boter
  • 2 middelgrote uien fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 750 ml groentebouillon van tablet
  • snuf nootmuskaat
  • 230 g gekookte kastanjes* in kleine stukjes
  • 50 g gekookte kastanjes om te garneren
  • 4-8 blaadjes salie zeer fijngesneden
  • 4 el mascarpone
  • 15 g bieslook fijngesneden
  • ook nodig: keukenmachine of staafmixer

instructies

  • Je kunt 1 dag van te voren beginnen aan dit recept, maar begin uiterlijk 40 min. van te voren.
  • Verwarm in een pan de roomboter en bak hierin de uien en knoflook zachtjes goudbruin. Voeg de groentebouillon, wat peper, nootmuskaat en de kastanjes toe en laat 5 min. koken. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer en breng indien nodig nog op smaak met zout en peper. Laat de soep afkoelen en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Roer in ene kommetje de salie door de mascarpone en zet tot gebruik afgedekt koel weg.
  • Serveer de soep met een lepel van de saliemascarpone en bestrooi met de extra kastanjekruimels.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Gekookte (of gestoomde) kastanjes zijn te koop bij goed gesorteerde groentewinkels en delicatessenzaken en sommige supermarkten.
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


soep van kastanjes