Gebakken rijst met pompoen, kastanjes en snijbiet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht, lunchgerecht | weekend | |
Oké, je hebt een droge windstille namiddag, warme laarzen en een extra trui nodig, maar wat weerhoudt je dan nog van eens echt koken op een buitenvuur? Maak bijv. deze gebakken rijst en bescherm je handen met deze nubuck handschoenen!
kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 200 g basmatirijst
  • 100 g wilde rijst*
  • 2 el olijfolie
  • 800 g flespompoen geschild, in stukken
  • 200 g kastanjes gaar en tak, vacuümpak, gehalveerd
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 1/2 bos snijbiet of 1/2 paksoi, kleingesneden
  • 50 g boter
  • handvol bladpeterselie fijngesneden

instructies

  • Kook de rijst in een grote steelpan met lichtgezouten kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken in een zeef.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met zware bodem op matig vuur, bak hierin de pompoenparten onder af en toe omscheppen 5 min. Voeg de kastanjes toe en bak ze 1 min. mee. Voeg de snijbiet toe en bak alles nog 5 min. Voeg wat zout en peper toe.
  • Doe de boter en rijst erbij en schep alles goed om. Bak de rijst 8-10 min. zonder omscheppen, zodat zich een krokant korstje vormt op de bodem van de pan.
  • Breek het korstje met een vork en schep het om, schep de peterselie erdoor en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Gekookte of gestoomde kastanjes en wilde rijst koop je bij delicatessenwinkels en ekowinkels.
Recept: Lizzie Kamenetzky en Lucy Williams. Fotografie: Kate Whitaker. Styling: Polly Webb-Wilson. Productie: Muriël Schrijn
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!