chocoladetaartje met kastanje

Wat zijn ze gelukkig, zij die een tamme kastanjeboom in de buurt hebben. Want wat zijn ze lekker, vooral geroosterd smaken ze heel bijzonder.  Het klassieke duo chocolade en kastanje is onovertroffen. Met kastanjes op je menu geniet je nóg meer van de herfst! En laat het nou toevallig op-en-top herfst zijn…

nagerecht | 4-6 personen

100 g pure chocolade (min. 72% vaste cacaobestanddelen), in blokjes
100 g roomboter + extra voor het invetten
2 eieren
50 g suiker
2 el bloem
6 el honing
6 geroosterde kastanjes (zie basisrecept onderaan)
2 el walnoten

Verwarm de oven voor op 220ºC. Knip van bakpapier een cirkel van 12 cm ø. Vet een bakvorm(pje) van 15 cm ø in en bekleed de bodem met het bakpapierrondje. Smelt in een (saus)pan de chocolade met de boter op laag vuur en roer glad.

Klop met de mixer de eieren met de suiker luchtig. Neem de chocoladeboter van het vuur en voeg al roerend het eimengsel toe. Zeef de bloem boven de pan en spatel hem erdoor.
Schenk het beslag in de vorm. Bak het chocoladetaartje 12 min. in de oven tot de bovenkant stevig aanvoelt en de kern nog zacht en smeuïg is. Laat het taartje in de vorm afkoelen.

Verwarm de honing op laag vuur en schep er de kastanjes en walnoten door. Stort het chocoladetaartje uit de vorm op een groot bord en verdeel het honing-notenmengsel erover.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 15 min.

* Basisrecept geroosterde kastanjes

500 g kastanjes
100 g (boeren)boter

Verwarm de oven voor op 200ºC. Kerf de kastanjes aan de platte kant in en verdeel ze in één laag over een bakplaat. Rooster de kastanjes 15-20 min. in de voorverwarmde oven, tot de schil open springt.

Serveer de kastanjes warm en geef er de boerenboter en grof zeezout bij om te dippen.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, BEREIDING, STYLING STUDIO PHILIPPI BEWERKING ELLEN VAN MOL

* Dit recept verscheen eerder in delicious.

chocoladetaartje met kastanjes-delicious