Het is je vast niet ontgaan: delicious. staat in maart helemaal in het teken van Italië. Het land van de pasta, pizza en pistache-amaretti. Of: ga jij juist voor een Italiaanse salade?
Zoveel Italianen, zoveel salades. Een van de bekendste is panzanella: een verzamelnaam voor een salade uit de Italiaanse keuken van oud brood, tomaat, basilicum en vinaigrette. Heerlijk als lunch, diner of bijgerecht.
Vooral in Toscane en Umbrië maakten Italianen vroeger panzanella om restjes brood op te maken. Vandaag de dag is het gerecht in alle lagen van de bevolking mateloos populair. Heb je geen oud brood meer in huis? Koop dan wat focaccia of ciabatta en rooster dit even in de oven.
Meer Italië?
In maart duiken we samen in de Italiaanse winterkeuken, in het extra dikke Italië-nummer. Verwacht authentieke recepten van Pasta Grannies, zelfgebakken focaccia, streetfood én het verhaal achter citrus. Bestel het nummer hier!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Italiaanse salade recepten
Bekijk ook: Italiaans koken voor een grote groep? 41x recepten!