Voor een écht Italiaans ontbijt neemt men A. een cappuccino (of espresso) en B. een zoete croissant of ander gebakje. Klinkt dat als muziek in de oren, zeker met Pasen in aantocht? Dan hebben we een paar heerlijke recepten voor je.
Laten we met onderdeel A beginnen: caffè. Zet een lekker sterke espresso, bestel een caffè macchiato, latte macchiato (méér melk), caffè latte of klop een cappuccino. Net waar je zin in hebt. Maar weet wel, zo’n bakkie met espresso, warme melk en melkschuim drink je in Italië niet ná 11.00 uur.
Spek, eieren en brood bij het ontbijt? Als we even mogen generaliseren: de gemiddelde Italiaan moet er niet aan denken. Veel liever gaat hij voor iets zoets, zoals een croissant met nutella. Ofwel: cornetto.
Of ga voor een bomboloni. Denk bij dit zoete gebakje aan een donut, maar dan op z’n Italiaans en met de lekkerste vullingen. Proberen? Hieronder delen we drie recepten met je.
Italiaans bakken met Rutger
Wil je nog meer leren over Italiaans zoet? Rutger van den Broek – Rutger Bakt – leert je gráág alle kneepjes van het vak. Volg zijn delicious.cursus online voor maar € 19,95. Zo maak jij binnenkort de allerlekkerste Italiaanse baksels zelf. Lees er hier meer over!
Italiaans ontbijt: 5 recepten
Probeer ook eens deze Indiase donuts, gevuld met hangop.
Lees ook: Italiaanse maritozzo is een hit, en híer in Amsterdam haal je de beste