4x gevulde kalkoen om te koken voor een grote groep

Kerst & kalkoen horen bij elkaar als een kerstboom & ballen! Wil je een goudbruin gevulde kalkoen als hoogtepunt van je diner? In het kerstnummer van delicious. geeft culinair expert Dosia je álle tips en tricks om zo’n grote vogel goed gegaard én toch lekker mals op tafel te zetten.

Bestel het nummer hier!

Zo gaat Dosia in op hoe je zorgt dat álle onderdelen van je gevulde kalkoen even sappig blijven, hoeveel vlees je per persoon moet rekenen en het voordeel van wél of geen vulling. Daarnaast deelt ze hoe je een keukenthermometer gebruikt én een grafiek met welk gewicht om welke gaartijd vraagt.

Onze recepten voor gevulde kalkoen:

gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs
Op Thanksgiving Day serveer je in Amerika volgens de traditie kalkoen. Wij vieren in Nederland geen thanksgiving maar houden er wel van om gezellig te dineren aan lange tafels met prachtige braadstukken en heerlijke bijgerechten. Daarom delen we een onweerstaanbaar recept voor gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs. Begin 3 dagen van tevoren met dit recept.
naar recept
gepekelde kalkoen - delicious
kalkoengebraad met sinaasappeljus
Speciaal voor Familietijd maakte Janneke gebraden kalkoen met rozemarijn en sinaasappeljus. Haar tip: het is lekker om aan de puree verse kruiden, fijngehakte ansjovis of wat Parmezaanse kaas toe te voegen!
naar recept
kalkoen-delicious
gevulde kalkoen
Wat is er meer kerst dan een echte kerstkalkoen. Ideaal als je een huis vol eters krijgt, want onderstand recept voor gevulde kalkoen is voor 14-16 personen! En zoals een echte Mister Kitchen betaamt, schept Mister Daan op over zijn kalkoen-record: ‘Ik heb wel eens drie dagen achter elkaar zo’n goudbruine, gevulde kanjer op tafel gezet. Easy.’
naar recept
aziatische kalkoen
Heb jij al eens een kalkoen gerecht gemaakt? Het klinkt lastig, maar is eigenlijk heel simpel. Deze kalkoen heeft een Aziatische toevoeging door de oosterse specerijen en rijst erbij. Genieten!
Extra informatie nodig over het bereiden van een kalkoen? Kijk dan naar deze tips & tricks!
naar recept
kalkoen met aziatische vulling - delicious

Lees ook: 14x heerlijke stoofgerechten

Zo snijd je een kalkoen aan in vijf stappen

Wil je in het bijzijn van je gasten je gevulde kalkoen een beetje fatsoenlijk aansnijden? Volg dan deze handleiding. Oefenen op een kip, is ook altijd een goed idee.

Stap 1: vergeet je vork!
Gebruik liever je hand (en een handdoek) om de kalkoen op zijn plaats te houden. Met een vork maak je gaatjes in het vlees en heb je alsnog weinig stabiliteit.

Stap 2: knip het touw weg
Easy does it!

Stap 3: Plaats het mes tegen de zijkant van de kalkoen…
en verwijder de hele poot.

Stap 4: Zet druk op het gewricht tussen het bovenbeen en de drumstick.
Zo kun je deze twee delen van elkaar scheiden. Doe dit ook aan de andere kant. Voilà: twee drumsticks en twee dijtjes.

Stap 5: Schep de vulling uit de holte van je gevulde kalkoen.