6x gevuld ei, want zo retro is dit borrelhapje niet

gevulde eieren - delicious

Een gevuld ei retro? Zeker, maar met deze kleurrijke styling en smaken hebben we de borrelsnack uit de jaren zeventig vertaald naar nu. Toen: gevulde eieren met mayo en kerrie. Nu: gevulde eieren nieuwe stijl. Wat denk je van eitjes met sesam en wasabi of geitenkaas en dragon?

Recept gevulde eieren

Kook 6 eieren 8-10 min. in ruim kokend water. Neem ze uit het water, spoel koud onder de kraan en pel ze. Laat ze helemaal afkoelen en snijd ze in de lengte doormidden. Neem de dooiers eruit, doe in een kom, prak ze fijn en meng ze met een van onderstaande vullingen.

1. Gevulde eieren met geitenkaas en dragon (vega)

Roer door 6 geprakte eierdooiers 50 g zachte geitenkaas, 30 g crème fraîche, de fijngesneden blaadjes van 3 takjes dragon en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Vul de eierhelften hiermee en garneer met blaadjes dragon.

2. Japans eitje met sesam en wasabi (vega)

Roer door 6 geprakte dooiers, 2 tl sesamolie, 2 tl zwarte sesamzaadjes +, 2 el mayonaise, een mespuntje wasabi en breng op smaak met zout. Garneer met wat sushigember en zwart sesamzaad

3. Zoetzure gevulde eieren met koriander (vega)

Roer door 6 geprakte dooiers, 1 el Thaise zoetzure saus, het sap en rasp van ½ (bio) limoen, ¼ fijngesneden rode peper en de fijngesneden blaadjes van 6 takjes koriander. Breng op smaak met zout en garneer met extra koriander en rode peper.

4. Gevuld ei met pittige ansjovis en gerookte paprika

Roer door 6 geprakte dooiers: ¼ tl gerookt paprikapoeder +, 2 uitgelekte, fijngesneden ansjovisfilets op olie en ¼ oranje paprika in blokjes. Garneer met extra ansjovis en paprika.

gevulde eieren - delicious

5. Italiaans gevulde eieren: parmezaan en olijf (vega)

Roer door 6 geprakte dooiers 4 el geraspte parmezaan, 1 el olijfolie en 15 fijngesneden taggiasche olijven. Breng op smaak met versgemalen peper. Garneer met een olijfplakje en extra zwarte peper. Met hüttenkäse en zalm Roer door 6 geprakte dooiers, 4 el hüttenkäse en 2 takjes fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en zout en roer er 25 g in blokjes gesneden gerookte zalm. Garneer met wat extra gerookte zalm en dille.

6. Met hüttenkase en zalm

Roer door 6 geprakte dooiers, 4 el hüttenkäse en 2 takjes fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en zout en roer er 25 g in blokjes gesneden gerookte zalm. Garneer met wat extra gerookte zalm en dille.

Nog eens 3x gevulde eieren:

gevuld ei met avocadocrème en garnalen
Een gezonde, lekkere variant op de oud- Hollandse klassieker met mayo. Een fijn hapje in het weekend. Glas wijn of speciaalbier erbij, klaar!
naar recept
mosselen
kruidige eitjes met dillecrackers
Gevulde eitjes zijn een klassieker op tafel. Bij dit recept vullen we de schalen van henneneitjes in plaats van het ei. Maak er knapperige dillecrackers bij en eet samen op.
Kijk hier voor nog 6 variaties op gevulde eitjes!
naar recept
henneneitjes
ingemaakte eieren
Hoe vrolijk zien deze gevulde eitjes er uit? Hartstikke vrolijk dus! Door de pekel krijgt het ei niet alleen een mooie kleur, maar ook heel veel smaak. Serveer bij de borrel of tijdens een feestelijke brunch.
Kijk hier voor nog meer inspiratie voor een brunch.
naar recept
ingemaakte eieren

RECEPTEN: DOSIA BREWER, TRUDELIES SCHOUTEN, MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: EKE MARIËN, VICTOR DELAUNAY.

Meer inspiratie, bijvoorbeeld voor Pasen? Bestel het laatste nummer van delicious. magazine!

gevulde eieren - delicious