ingemaakte eieren

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hoe vrolijk zien deze gevulde eitjes er uit? Hartstikke vrolijk dus! Door de pekel krijgt het ei niet alleen een mooie kleur, maar ook heel veel smaak. Serveer bij de borrel of tijdens een feestelijke brunch.

Kijk hier voor nog meer inspiratie voor een brunch.

ingemaakte eieren

hapje (10-12 personen) v

12-16 eieren
roze pekel
2-3 gekookte bieten
250 ml appelazijn
± 50 g honing of bruine suiker
1 el zwarte peperkorrels
2 tl selderijzout
gele pekel
2 gele paprika’s
½ madame jeanette peper of naar smaak
1 tl gemalen kurkuma
150 ml appelazijn
150 ml water
± 50 g honing of suiker
1 el zwarte peperkorrels
2 tl selderijzout
vulling
1 tl scherpe mosterd
± 1 el mayonaise
snuf kerriepoeder
1 el azijn
paar druppels olijfolie
snuf gerookt paprikapoeder
ook nodig: spuitzak en spuitmondje met kartelrand

Kook de eieren hard in 10 min. Laat ze schrikken en pel ze. Maak eerst de roze pekel. Snij de bietjes in blokjes. Doe ze met de appelazijn, honing, peper en zout in een blender en pureer alles glad. Giet het in een grote weckpot. Druk de helft van de eieren erin en duw ze onder. Zet ze minstens 12 uur in de koelkast. Hoe langer in de pekel, hoe zuurder ze zullen worden en hoe heftiger de roze kleur. De eieren op de foto lagen 3 dagen in de pekel!

Snijd voor de gele pekel de paprika’s in blokjes. Pureer alle ingrediënten, behalve de eieren, tot een dikke, gele saus. Giet in een grote weckpot. Druk de rest van de eieren erin en duw ze onder. Zet ze minstens 12 uur in de koelkast. Hoe langer in de pekel, hoe zuurder en geler ze zullen worden. De eieren op de foto lagen 3 dagen in de pekel! Haal de eieren uit de pekelbaden. Spoel ze af. Gooi het pekelwater weg.

Snijd elk ei door de helft en schep de dooiers er voorzichtig uit. Doe die in een kom, en voeg de mosterd, mayonaise, kerrie, azijn en een druppel olijfolie toe. Prak eerst met een vork grof en meng dan met een garde tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat water toe als het te stijf is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Vul een spuitzak met kartelmondje, want dat staat leuk ouderwets. Vul de holtes van de eieren met het mengsel en bestrooi met wat gerookt paprikapoeder en eventueel wat selderijzout. Dien direct op.

Bereiden ± 50 min. / pekelen 12 uur-3 dagen.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN PRODUCTIE DOSIA BREWER

ingemaakte eieren