De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

frisse pompoen-dhal

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
frisse pompoen-dhal - delicious
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | winter | midden-oosters |
Pompoen is een veelzijdig ingrediënt: de groente is heerlijk geroosterd uit de oven, gekookt als puree of, zoals hier, verwerkt in een lekkere dahl. Probeer deze frisse pompoen-dhal eens en geef je dhal een extra kick met versgeraspte kurkuma.
kooktijd45 minuten
Oven20 minuten
totale tijd1 uur 5 minuten

ingrediënten

  • 8 parten pompoen van 2 cm dik, eventueel gehalveerd
  • 4 el olijfolie mild
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 tl gemberwortel vers, fijngeraspt
  • 2 tl kurkumawortel*, fijngeraspt
  • 300 g rode linzen
  • 300 ml kokosmelk
  • 100 g kousenband of sperziebonen
  • 3 mini-komkommers, in de lengte in vieren gesneden
  • 1 limoen, sap

voor erbij

  • chilipeper groen, in ringetjes
  • kokos, geschaafd
  • nigellazaad, geroosterd
  • cashewnoten gezouten, geroosterd
  • korianderblaadjes

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de stukken pompoen en schep ze om met 1 el van de olijfolie. Rooster ze in ± 20 min.gaar. Houd ze warm. Verwarm intussen de bouillon in een pan op hoog vuur. Draai het vuur laag. Houd afgedekt warm.
  • Verhit intussen de rest van de olijfolie in een diepe koekenpan op hoog vuur. Schep hierin de ui 2 min. om. Voeg de knoflook, gember- en kurkumawortel en linzen toe. Schep 1 min.om. Voeg de hete bouillon en de helft van de kokosmelk toe. Kook de linzen onder af en toe omscheppen in 9-10 min. net gaar op laag vuur.
  • Kook intussen de kousenband in ± 15 min.beetgaar in een pan met kokend water, giet af en spoel ze ijskoud af. Leg een knoop in de bonen. Schep ze in een kom om met de komkommers en het limoensap.
  • Schep de dhal in kommen. Schep de rest van de kokosmelk erdoor. Leg de stukken pompoen erop, verdeel de kousenbandsalade erover en bestrooi met de groene peper, kokos, cashewnoten, nigellazaad en koriander.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Verse kurkuma koop je bij ruim gesorteerde supermarken en Aziatische winkels.
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

frisse pompoen-dhal - delicious