nr.1 foodmagazine

Gegrilde entrecote met rucolatopping & ciabattacroutons

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
entrecote-delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | |
Deze verrukkelijke gegrilde entrecote maak je zo. Serveer met deze zoete, gepofte uien en onweerstaanbare ciabattacroutons. Enjoy! Trek in meer entrecote? Maak dan ook deze met paprika en waterkers.
kooktijd20 minuten
Bbq55 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 8 rode uien middelgroot
  • 3-4 takjes rozemarijn geknipt in stukken
  • 250 g kerstomaatjes gemengd, in kwarten
  • 50 g rucola
  • 2 tl kappertjes
  • olijfolie extra vierge, om te besprenkelen
  • 1 ciabatta
  • 5 el olijfolie
  • 4 entrecotes op kamertemperatuur
  • 50 g parmezaanse kaas
  • fleur de sel

instructies

  • Steek de bbq minimaal 30 min. voordat je begint met roosteren aan, zodat de kooltjes witheet zijn. Snijd de uien met schil verticaal in kwarten, maar niet helemaal door! Stop in elke ui een stukje rozemarijn. Verpak de uien in aluminiumfolie. Leg de uien tussen de withete kooltjes en pof ze in 45-55 min. gaar, of tot een prikker makkelijk door de ui glijdt.
  • Meng intussen de tomaatjes met de rucola, kappertjes en een flinke scheut extra vierge olijfolie. Scheur het ciabatta in grove stukken en schep om met 2 el olijfolie en zout naar smaak. Sla de entrecotes platter, tot een dikte van 1 cm. Bestrijk de entrecotes aan één zijde met de laatste 3 el olijfolie en bestrooi met peper.
  • Rooster de stukken ciabatta op de barbecue goudbruin en krokant, dit gaat goed in een bbqpan met gaatjes. Leg, zodra de uien van de barbecue komen, de entrecotes op het hete rooster. Gril ze aan één zijde in 2 min. bruin, de andere zijde blijft saignant en sappig.
  • Leg de entrecotes met de gegrilde zijde naar boven op 4 borden. Bestrooi met een beetje zeezout. Verdeel de rucolatopping over het de gegrilde entrecote en sprenkel er nog wat extra vierge olijfolie over. Schaaf de parmezaanse kaas boven de borden en geef er de ui en ciabattacroutons bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


entrecote-delicious