Wie had ooit gedacht dat een bol mozzarella met extra room van dezelfde faam zou genieten als Pavarotti. Als burrata een liedje was, zou de Italiaanse kaas al jaren op één staan. Snappen we, want zo’n bol past gewoon overal bij!
Een van onze favoriete recepten met burrata: parmezaanse kippensoep!
Op pizza, pasta, een broodje gemarineerde aubergine, truffelrisotto – maar misschien het lekkerste: op verse seizoensgroente. Burrata salade is zalig!
Luxe salade
Burrata heeft de kracht om een simpele salade in een delicaat gerecht te veranderen. Wil dat zeggen dat élke salade beter wordt met romige kaas? Hoe graag we deze vraag ook met een ja willen beantwoorden, moeten we realistisch zijn: een burrata salade werkt alleen als de zachte, volle structuur en romige smaak gebalanceerd worden met de rest van de ingrediënten.
Zorg er dus voor dat je salade een knapperig ingrediënt heeft (nootjes, geblancheerde groene asperges), iets friszuurs (tomaten, granaatappel, frisse olijfolie), een bittere tegenhanger (radicchio), eventueel iets zoets – hoewel burrata dankzij de room ook een zoetje heeft – met het liefst een paar mooie Italiaanse groenten (aubergine!).
Serveren
Wil je indruk maken op je gasten, volg dan deze tips voor een prachtige en smaakvolle burrata salade:
- Serveer de burrata salade vers: koop het liefst een bol burrata bij een delicatessen- of kaaswinkel, zodat je weet dat een kwaliteitsroom is gebruikt en de kaas nog vers is. Dit behoudt de romigheid en de beste smaak van de kaas.
- We eten met onze ogen, dus zorg voor een mooie presentatie: leg de gemengde sla op een bord of serveerschaal en leg de burrata in het midden. Versier de salade met gesneden groenten, kruiden en eventuele extra ingrediënten zoals avocado en geroosterde pistachenoten. Een beetje kleurrijke balsamicoazijn of een kruidenolie kan ook een mooie finishing touch zijn.
- Snijd de burrata vlak voor het serveren: het beste is om de burrata pas aan te snijden als je klaar bent om de salade te serveren. Op die manier stroomt de romige vulling eruit en mengt het zich met de andere ingrediënten.
- Serveer met vers brood: een burrata salade is heerlijk om te dippen met vers brood. Zorg voor een vers stokbrood, een paar plakken rustiek desembrood of serveer de salade met grissini.
- Serveer de salade op kamertemperatuur: Burrata salade is het lekkerst als alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal de burrata en andere ingrediënten ongeveer 30 minuten van tevoren uit de koelkast, zodat ze op temperatuur kunnen komen.
9x burrata salade
Nog een lekkere salade met peultjes
Ook lekker als salade met burrata:
Bekijk ook: 47x Italiaanse recepten zónder pasta in de hoofdrol