Het vlees sist, de kolen spuwen vonkjes vuur en het allerlekkerste om nu te doen, is jezelf trakteren op koude bbq bijgerechten – of laat ze door iemand anders bereiden, nóg beter.
Met watermeloen uit de koelkast, knapperige komkommers, en grote salades ben je altijd welkom op een barbecue. Nou ja, niet klakkeloos in een bewaarbak gesmeten natuurlijk. Er mag best wat aandacht worden besteed aan de bbq bijgerechten.
Want geloof ons, na die burger, het worstje en dat stuk picanha heb je echt wel trek in een koud, sappig slaatje, met veel kruiden, misschien wat pastasalade (het ultieme bbq bijgerecht) en ijsthee in je mooiste kan om alles mee weg te klokken. Dat is meer onze stijl barbecueën.
Watermeloensalade + slushie
Heb je na het maken van een van deze salades nog watermeloen over? Stop het in een blender en maak er watermeloensap van (of met een scheut tequila: een watermeloen-margarita). Verrukkelijk met lekker veel limoensap, snuf zout en wat chili langs de randen van het glas. Cheers!
Salade met fruit
Iets met… courgette
Want die kleine groen en geel verpakte groenten verdienen zeker een plekje op of naast de gloeiende kolen. Als bbq bijgerecht maak je er bijvoorbeeld een salade van, een mollige courgettedip bedolven onder de dille en citroen, en voor de uitslover: een courgette-galette. Zo’n puntje smaakt namelijk niet mis naast een dichtgeschroeid, perfect gegaard stuk vlees.
Pastasalades
Do. We. Need. To. Say. More. Je kunt alle bbq bijgerechten voorbij scrollen, behalve deze lijst.
Out of the box bbq gerechten: gazpacho & andere koude soepen
Stop de gazpacho in een thermos, eventueel met een handje ijsklonten zodat de soep zaligmakend koud blijft.
Sangria
Vergeet de drankjes niet! Als je direct een grote karaf sangria maakt, kunnen je gasten zichzelf bedienen. Kijk, zo houd je het hoofd koel.
IJsthee en andere verfrissende drankjes
Komkommer bbq bijgerechten
Voor je volgende barbecue: kipspiesjes met harissa & couscoussalade