karnemelk-fruitijsjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Je kent het vast wel: je eet heel gezond en dan ineens wíl, nee, móet je iets zoets. Een mission impossible dus. Daarom geeft delicious.friend Yvette van Boven je een heerlijk recept voor karnemelk-fruitijsjes om die spontane, zoete trek redelijk verantwoord te tackelen! Begin op tijd, bijvoorbeeld de avond voordat je ze wilt eten. Het is maar 10 minuten werk, daarna moeten ze nog 6 uur de vriezer in. 

karnemelk-fruitijsjes

zoet | 4 ijsjes

200 ml karnemelk
200 g goed pureerbaar fruit, bijv. rood fruit (diepvries), banaan, meloen of mango
5 el honing of ahornsiroop
ijsvormpjes of kleine plastic bekertjes
ijsstokjes (of plastic eierlepeltjes)

Pureer het fruit naar keuze in een blender of met de staafmixer. Roer de karnemelk er handmatig door zodat het niet helemaal egaal gemengd is en zoet naar smaak met honing of ahornsiroop. Giet het in ijslolly-vormpjes of plastic bekertjes en zet 6 uur in de vriezer. Steek na 2 uur de stokjes erin en laat verder bevriezen.

Om de ijsjes uit de vorm te halen, houd je ze heel even onder de warme kraan.

Bereiden ± 10 min. / vriezen ± 6 uur.

RECEPT YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE 

You want more? In delicious. het bakboek staan 132 recepten om je vingers bij af te likken!

bakboek

karnemelk fruitijsjes - delicious
karnemelk fruitijsjes - delicious