Frambozen, lekker om zo te eten, los uit de hand, maar ook heerlijk te gebruiken in recepten. In zoet bijvoorbeeld. In deze frambozenshortcakes gebruik je verse frambozen en frambozenjam.
Probeer ook deze citroen-ricottacake met frambozenroom.
frambozenshortcakes
Gebak | voor 6-8 personen
225 g blanke amandelen *
75 g melkpoeder
60 g gemalen kokos
100 g rijstebloem **
50 g fijne kristalsuiker
2 tl bakpoeder, gezeefd
250 ml melk
500 g ricotta
1 tl vanille-extract
2 el poedersuiker, gezeefd
450 g frambozen
160 g frambozenjam, verwarmd
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een rechthoekige springvorm van 10 x 34 cm*** in.
Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder en meng dit in een kom met melkpoeder, kokos, rijstebloem, suiker en bakpoeder. Roer de melk erdoor en druk het mengsel uit over de bodem van de corm. Bak in 20-25 min. Goudbruin en gaar en laat de bodem in de vorm afkoelen.
Draai de ricotta, vanille en poedersuiker in een keukenmachine tot een glad mengsel en strijk dit over de shortcakebodem. Leg de frambozen erop. Besprenkel de frambozen vlak voor serveren met de verwarmde jam.
*Je kunt ook kant-en-klare amandelmeel kopen bij sommige natuurwinkels en supermarkten.
*Rijstebloem is te koop bij de natuurwinkel. Hierdoor is dit recept glutenvrij, gebruik dan wel Backin bakpoeder van Dr. Oetker. Met tarwebloem uit de supermarkt gaat het ook goed, maar dan is de cake niet glutenvrij.
***Je kunt de shortcake ook in een springvorm van 24 cm Ø maken.
Bereiden ± 25 min / oven ± 25 min
delicious.jam past perfect bij deze frambozenshortcakes!
delicious. jam zit barstensvol vers, perfect gerijpt (na)zomerfruit. Het fruitpercentage is maar liefst 65% en dat is extra hoog!
delicious.jam is zoet van nature en heeft een lager suikergehalte dan de meeste andere jam. Zonder extra toevoegingen proef je pure jam, precies zoals wij vinden dat jam moet smaken! De jam is fris, fruitig en niet te zoet.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING YAEL GRINHAM BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN