avocado-chocolademousse met karamelsaus

avocado-chocolademousse met karamelsaus

Avocado smaakt ook geweldig met zoet als chocolade; proef het in zo’n royaal toetje met karamelsaus. Bijvoorbeeld met deze avocado-chocolademousse met karamelsaus! Mm… 

Probeer ook deze frisse avocadosalade met krokante geitenkaas!

avocado-chocolademousse met karamelsaus

nagerecht | 4 personen

saus
100 g suiker
50 g boter, in blokjes
6 el slagroom
2 el citroensap
½ vanillestokje

mousse
½ vanillestokje
275 g pure chocolade (72%)
3 rijpe avocado’s
100 g suiker
60 g gezouten geroosterde pinda’s,
grof gehakt
120 ml slagroom

Zet alle ingrediënten voor de karamelsaus klaar. Verhit een wijde koekenpan op halfhoog vuur. Strooi de helft van de suiker gelijkmatig uit over de bodem. Laat de suiker smelten en karamelliseren, voeg de rest van de suiker toe en laat die ook karamelliseren. Niet roeren ondertussen, dan krijg je klontjes!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Schep, als de suiker een donkere karamelkleur heeft, al roerend beetje bij beetje de boterblokjes erdoor. Roer de slagroom en het citroensap erdoor. Pas op, het kan spetteren. Breng al roerend aan de kook en laat 30 sec.
koken.

Neem de pan van het vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en roer dit door de karamelsaus. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd intussen het vanillestokje voor de chocolademousse in de lengte open en schraap het merg eruit. Smelt de chocolade en laat iets afkoelen.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schillen. Pureer dit glad met het vanillemerg, de suiker en een snufje zout.

Meng de chocolade erdoor tot je een egale massa hebt, schep in vier schaaltjes en zet afgedekt 1 uur in de koelkast.

Klop de slagroom op. Schep de slagroom op de chocolademousse. Schenk er wat karamelsaus over en bestrooi met pinda’s.

Bereiden ± 20 min. / koelen 1 uur

RECEPTEN KITCHEN TRINITY / TAVERNE AGENCY © FOTOGRAFIE THORSTEN SUEDFELS BEWERKING DOSIA BREWER