aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
herfst, najaar, voorjaar, winter |
nederlands |
Rodekool met appeltjes kent iedereen wel, maar rodekoolsoep met appel & noten is weer helemaal iets anders! Een geurige soep met spekjes en appel die ook nog eens een waanzinnige kleur heeft.Restje kool over? Maak deze salade!
Kooktijd45 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
30ggerookt (vega)spek,in mini-blokjes
1grote ui,fijngesneden
500grodekool,fijngesneden
1appel,in blokjes
1lkippen- of groentebouillon
1laurierblaadje
95gwalnote,geroosterd en grof gehakt
Instructies
Bak voor de rodekoolsoep eerst op laag vuur de (vega)spekjes ± 5 min. Voeg de ui toe en bak al omscheppend nog 5 min. Voeg de rodekool, appel, bouillon en laurier toe, breng aan de kook en laat ± 15 min. zachtjes koken of tot de kool net beetgaar is. Schep ± 2 flinke eetlepels kool uit de soep en houd apart voor garnering. Verwijder het laurierblaadje.
Pureer de rest van de soep met 75 g van de gehakte walnoten en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel de soep over 4 borden en schep in het midden van elk bord wat van de achtergehouden rodekool. Bestrooi met de rest van de noten.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
RECEPTEN: REDACTIE DELICIOUS. | FOTOGRAFIE: ALAN JENSEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: JACQUELINE PIETROWSKI.