aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
herfst, najaar, voorjaar, winter |
nederlands |
lunchgerecht, voorgerecht |
herfst, najaar, voorjaar, winter |
nederlands |
Rodekool met appeltjes kent iedereen wel, maar rodekoolsoep met appel & noten is weer helemaal iets anders! Een geurige soep met spekjes en appel die ook nog eens een waanzinnige kleur heeft.
Restje kool over? Maak deze salade!
Ingrediënten
- 30 g gerookt (vega)spek, in mini-blokjes
- 1 grote ui, fijngesneden
- 500 g rodekool, fijngesneden
- 1 appel, in blokjes
- 1 l kippen- of groentebouillon
- 1 laurierblaadje
- 95 g walnote, geroosterd en grof gehakt
Instructies
-
Bak voor de rodekoolsoep eerst op laag vuur de (vega)spekjes ± 5 min. Voeg de ui toe en bak al omscheppend nog 5 min. Voeg de rodekool, appel, bouillon en laurier toe, breng aan de kook en laat ± 15 min. zachtjes koken of tot de kool net beetgaar is. Schep ± 2 flinke eetlepels kool uit de soep en houd apart voor garnering. Verwijder het laurierblaadje.
-
Pureer de rest van de soep met 75 g van de gehakte walnoten en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel de soep over 4 borden en schep in het midden van elk bord wat van de achtergehouden rodekool. Bestrooi met de rest van de noten.
Voedingswaarde
RECEPTEN: REDACTIE DELICIOUS. | FOTOGRAFIE: ALAN JENSEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: JACQUELINE PIETROWSKI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!