vispakketjes met venkel, aardappel en rozemarijnolie

 

Merijn Tol: ‘Een combinatie van zacht en knapperig, het laagje aardappel geeft de extra bite onder de zachte heek. Breng de vispakketjes flink op smaak met grof zeezout, vers gemalen peper en rozemarijnolie.’

 

hoofdgerecht (4 personen)
1 takje rozemarijn
150 ml peperige olijfolie (bijv. uit Italië)
600 g heekfilet, in 4 filets
1 venkel, schoongemaakt (bewaar het groen)
4 vastkokende aardappels, geschild
1 zoetzure stevige appel (bijv. alkmene), geschild
1 grote citroen + 2 el citroensap

Verwarm de oven voor op 225°C. Pluk de blaadjes van de rozemarijn en pureer ze met de olie met een staafmixer tot een glad mengsel.

Verdeel de vis in 4 gelijke stukken. Wrijf de visfilets in met wat zout en peper en de helft van de rozemarijnolie. Laat ze 10 min. marineren.

Schaaf of snijd de venkel en aardappels in zo dun mogelijke plakjes. Schaaf de appel in zo dun mogelijke plakjes, meng met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.

Verdeel de aardappel, venkel en appel (met het citroensap) in stapeltjes over 4 grote vellen bakpapier of aluminiumfolie. Besprenkel met wat rozemarijnolie en bestrooi met wat zout
en peper. Leg de visfilets erop en bestrooi met het achtergehouden venkelgroen. Besprenkel met nog wat rozemarijnolie.

Vouw het papier of de folie goed dicht en zet vast met paperclips. Leg de pakketjes in het midden van de hete oven en laat ze in ± 15 min. gaar worden. Snijd de citroen in dunne plakjes en gril ze in een hete grillpan 1 min. aan elke kant.

Leg de pakketjes op 4 grote borden, open ze en verdeel de plakjes gegrilde citroen erover. Serveer de vispakketjes direct en zet de rest van de rozemarijnolie op tafel.
Bereiden ± 20 min / oven ± 15 min.
p.p. ± 575 kcal /30 g eiwit /40 g vet /24 g koolhydraten

 

Receptuur Merijn Tol en Nadia Zerouali, Fotografie Ernie Enkelaar Styling Cyn Ferdinandus

vispakketjes-delicious