venkelsoep met amandelen en gekruide lamsrollade met munt

soep

Ga je voor frisse venkel in een zachte volle soep met gefrituurde amandelen of mooie lamsrollade met ras el hanout? Koken met de beste ingrediënten betekent ook dat je kiest voor zachte en zuivere Reddy olie voor je feestgerechten. Maak de soep af met wat druppels zonnebloemolie en marineer, braad en bak ook de lamsrollade in zonnebloemolie. Extra lekker met een saus van abrikozen en ingekookt sinaasappelsap.

reddy– dit is een advertorial –

Reddy Premium bevat high oleic dat afkomstig is van een speciaal ras zonnebloemen en hoogwaardige zonnebloemolie oplevert. Reddy Premium is daarom bijzonder geschikt om hoog te verhitten en neutraal van smaak. Reddy Bakken & Braden is ideaal voor het braden en bakken van vlees. Dankzij de speciale samenstelling van oliën spat het minder dan andere oliën en geeft het je vlees extra smaak. Reddy oliën zijn laag in verzadigde en hoog in onverzadigde vetten. Je vindt Reddy olie in handige verpakkingen in het zonnebloemolieschap.

 

soep

venkelsoep met amandelen

voorgerecht | 4 personen

2 venkelknollen
2 el Reddy Premium olie + extra om te bedruppelen
1 grote ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 tl venkelzaad + extra om te garneren
50 g amandelmeel
750 ml kippenbouillon
sap van ½ citroen

gefrituurde amandelen
100 g amandelen
300 ml Reddy Premium olie

Maak de venkel schoon en snijd in stukjes. Houd wat groen apart. Verhit 2 el olie in de pan en bak de venkel, ui, knoflook en venkelzaad op laag vuur in ± 15 min. glazig.

Verhit intussen de olie voor de amandelen in een kleine pan tot ± 180°C. Voeg de amandelen voorzichtig toe. Ze moeten ruim onderstaan. Frituur de amandelen in 3-5 min. lichtbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Hak de helft grof.

Voeg de bouillon en het amandelmeel toe aan het venkelmengsel. Breng aan de kook en laat ca. 5 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout, versgemalen peper en citroensap naar smaak.

Verdeel de soep over 4 borden en garneer met het venkelgroen en de amandelen. Druppel er voorzichtig wat extra olie over en serveer direct.

Bereiden ± 30 min.

rollade

gekruide lamsrollade met munt

hoofdgerecht | 4 personen

4 el ras el hanout*
4 el Reddy Bakken & Braden olie
1 lamsschouder, ontbeend
1 bosje munt, blaadjes fijngesneden
8 gedroogde abrikozen, fijngesneden
60 g walnoten, grof gehakt
100 ml sinaasappelsap
(couscous, munt, platte peterselie, granaatappelpitten)
ook nodig: keukentouw

Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de ras el hanout met 1 el olie en zout. Wrijf de lamsschouder in met het mengsel. Houd wat munt en apart en verdeel de rest samen met de helft van de abrikozen over de schouder. Rol op met de vulling naar de binnenkant en bind vast met keukentouw.

Verhit de rest van de olie in een ovenbestendige pan met dikke bodem en braad de rollade op hoog vuur rondom bruin. Zet de pan in de oven en bak 1 uur. Schakel de temperatuur naar 100°C en bak in nog ± 30 min. helemaal gaar. Neem uit de pan en laat op een warme plek + 10 min afgedekt rusten.

Zet de pan op het vuur en roer de sappen en aanbaksels samen met het sinaasappelsap tot een saus. Schep de rest van de abrikozen erdoor en warm door. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd het vlees in dikke plakken. Serveer met de saus en couscous-salade met grof gehakte munt, peterselie en granaatappelpitjes.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 45 min. / rusten ± 10 min.

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING GORAN TODOROVIC

 

 

 

 

 

 

reddy