Een klassieker ‘ombouwen’ tot een nieuwe klassieker, daar houden we van! Een romige variant op de klassieke witlofgratin is deze venkelgratin. Heel verrassend met de zachte gorgonzola.
venkel met ham en gorgonzola
bij- of hoofdgerecht (6-4 personen)
4 kleine venkelknollen
250 g dunne plakjes gekookte achterham (zo groot als de partjes venkel)
50 ml volle melk
100 ml slagroom
100 g gorgonzola
100 g verse roomkaas
3 el Parmezaanse kaas, geraspt
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd elke venkelknol in de lengte in vieren. Snijd het venkelgroen grof. Kook de venkelpartjes in kokend water met zout in ± 12-15 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal.
Verwarm de melk met de slagroom en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper. Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjes bedekt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht
± 15-20 min. in de oven. Garneer met het venkelgroen. Lekker met aardappelpuree of pasta.
Bereiden ± 20 min. / Oven ± 20 min.
p.p. ± 465 kcal
*Dit recept verscheen eerder in delicious.