Deze uienrarebit van Kirsten Eckhart is een mooie variatie op de Welsh rarebit of Welsh rabbit met veel ui en dragon.
uienrarebit
lunchgerecht | 2 personen
50 g roomboter
½ teentje knoflook
2 middelgrote zoete uien*, in dunne ringen
2 el bloem
2 takjes dragon, blaadjes eraf
130 ml donker bier
60 ml volle melk
1 el dijonmosterd
150 g goede kwaliteit cheddar*, geraspt
2 dikke sneden boeren witbrood
Verwarm de boter op middelhoog vuur, maar laat niet bruin worden. Voeg de knoflook en uien toe en laat 15 min. zachtjes bakken. Laat de uien goud bruinworden en licht karamelliseren. Voeg de bloem en dragon toe en laat nog een paar min. smoren. Voeg het bier in delen al roerend langzaam toe en dan pas de melk, zodat het een mooie gebonden saus wordt. Roer de mosterd en 100 gram van de kaas erdoor, laat kort smelten en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de ovengrill voor en rooster de sneden brood licht onder de grill.
Beleg de toast met het uienmengsel en de rest van de kaas en zet ze nog een paar min. onder de grill, tot net gekleurd.
* Zoete uien hebben een milde smaak en zijn rauw ook heerlijk. Ze zijn in de meeste supermarkten en bij de groentewinkel te koop. Cheddar is stevige koemelkkaas, oorspronkelijk uit Somerset Engeland. Tegenwoordig wordt de kaas
RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS