nr.1 foodmagazine

tofoe gemarineerd in sojasaus met groene groenten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tofoe is, als je het Janneke Philippi vraagt, de nieuwe kip: veel eiwitten en ontzettend veelzijdig. “Ik marineer tofoe meestal zelf, van zoet tot pittig, net waar we zin in hebben. Als je weinig tijd hebt, zijn de al gemarineerde tofoesoorten heel handig!”

Tofoe is ook erg lekker in combinatie met nasi en tomatensambal!

gemarineerde tofoe met groene groenten
hoofdgerecht |4 personen | v

400 g (biologische) tofoe
4 el sojasaus + extra
2 cm verse gember, geschild en geraspt
1 el honing
300 g sobanoedels*
4 el zonnebloemolie
150 g sugarsnaps
1 groene paprika, in reepjes
1 paksoi, in repen
1 bosje koriander, fijngesneden
1 el sesamzaad, geroosterd

Laat de tofoe goed uitlekken en snijd in niet te dunne plakken. Dep de tofoe droog met keukenpapier.

Meng voor de marinade de sojasaus met de gember en de honing. Doe de marinade met de tofoe in een stevige, bij voorkeur afsluitbare, plastic zak. Sluit de zak en meng de marinade goed met de tofoe. Leg het zakje 30 min. – de avond van tevoren kan ook! – in de koelkast om te marineren. De tofoe kan ook afgedekt in een ondiepe schaal worden gemarineerd.

Kook de noedels in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een wok 2 el olie. Roerbak de sugar snaps met de paprika 3-4 min. Voeg het witte deel van de paksoi toe en bak nog 3 min. al omscheppend. Voeg het paksoiblad toe en schep kort om. Breng op smaak met een beetje extra sojasaus en peper.

Verhit intussen in een koekenpan de resterende 2 el olie. Bak de tofoe in 2 min. per kant bruin.

Verdeel de groenten met de tofoe over 4 borden. Bestrooi met de koriander en het sesamzaad. Geef er een kleine portie sobanoedels bij.

* Soba- of boekweitnoedels zijn te koop bij sommige supermarkten, toko’s met Japanse producten en natuurwinkels te koop. Ze zijn fantastisch in een glutenvrij dieet.

Bereiden ± 30 min. / marineren ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

cover 06-2016Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 6 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

tofoe gemarineerd