In haar nieuwe boek (IJspret) leert foodblogger en culinair auteur Linda Lomelino je alles over ijs. Haar favoriet? Dit tiramisu-ijs met chocolade-koffiesaus.
tiramisu-ijs met chocolade-koffiesaus
nagerecht | voor 700 ml
chocolade-koffiesaus
70 g kristalsuiker
100 ml sterke koffie of espresso
3 el cacao
¼ tl vanillepoeder
ijs
250 g mascarpone
50 g roomkaas
150 ml slagroom
150 ml melk
50 g kristalsuiker
50 ml Kahlúa
de chocolade-koffiesaus maken
Meng alle ingrediënten in een pan en laat het mengsel 3-4 min. zachtjes koken. Schenk het in een kom en laat het enigszins afkoelen. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem in de koelkast tot de saus afgekoeld is.
het ijs maken
Klop de mascarpone en de roomkaas romig. Voeg de slagroom, de melk, een snufje zout, de suiker en de Kahlúa toe en klop tot een glad mengsel. Laat het in de koelkast goed koud worden.
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Meng het ijs en de chocolade-koffiesaus in een kom en zet deze in de vriezer. Serveer naar wens met een paar verkruimelde lange vingers.
RECEPT EN FOTOGRAFIE LINDA LOMELINO ILLUSTRATIES KATY KIMBELL TEKST MARION DE BOER