nr.1 foodmagazine

spruitjes-boerenkoolstamp met worst –

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

stamppot_famtijd_600x300

delicious.friend Janneke is gek op verwarmende eenpansgerechten. Easy voor een doordeweekse dag en als je dan ook nog eens 2 groenten met elkaar kan combineren die je normaal niet snel samen ziet, is het extra leuk!

spruitjes-boerenkoolstamp met worst

hoofdgerecht | 4 personen

1½ kg kruimige aardappelen, geschild. in stukken
500 g spruitjes, schoongemaakt, gehalveerd
300 g verse boerenkool, harde nerven verwijderd, blad grofgesneden
1 ambachtelijke rookworst (400 g)
1 beker crème fraîche (200 ml)
75 g walnoten, grof gehakt

Doe de aardappelen met een laagje water en zout in een grote pan. Verdeel de spruitjes en de boerenkool erover. Leg de rookworst erop. Breng aan de kook, draai het vuur laag, sluit af met een deksel en kook de aardappelen met de groenten in 25-30 min. gaar.

Neem de worst uit de pan en houd warm onder een deksel. Giet de aardappelen met de groenten af en vang het kookvocht op. Stamp ze met voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.

Schep de crème fraîche, walnoten en zout en peper naar smaak door de stamppot. Geef er de rookworst bij.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

* Dit recept verscheen eerder in delicious.