De pistachepesto is heerlijk bij spaghetti, maar ook op crostini en toast, als gratinlaagje voor ovenschotels, als korstje op vis, biefstuk en kipfilet, als dipsaus voor rauwe groenten.
spaghetti met pistachepesto en oude kaas
hoofdgerecht (4 personen)
400 g spaghetti
stukje oude of Parmezaanse kaas van ± 100 g
handvol blaadjes basilicum, blaadjes gescheurd
pistachepesto
125 ml extra vierge olijfolie
2 romatomaten, ontveld en in blokjes
1 bosje peterselie (25 g)
1 bosje basilicum (25 g)
1 grote teen knoflook, geperst
1 tl citroenrasp
150 g gepelde pistachenoten
½ dopje cognac of rum
Verhit 2 el olie en bak de tomaten ± 3-4 min. op laag vuur. Snijd het blad van de peterselie en basilicum grof. Doe de tomaten, kruiden, knoflook, citroenrasp en pistachenoten in de keukenmachine en pureer tot een vrij grof, maar egaal mengsel. Roer geleidelijk de rest van de olie erdoor tot een mooie dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels cognac of rum.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Bewaar een paar eetlepels kookwater en doe ze in de schaal. Schaaf de kaas in flinters. Schep de spaghetti door het kookwater en schep de pesto er gelijkmatig door. Bestrooi met de helft van de kaas en het basilicum en geef de rest erbij.
Bereiden ± 30 min.
RECEPTUUR RIANNE BUIS BEREIDING COEN BEUTE STYLING MIRJAM VAN DE RIJST FOTOGRAFIE HAROLD PEREIRA
Meer inspiratie opdoen? Bestel dan hier het boek delicious. samen koken! Daarin staan 140 recepten voor elke dag.