schorsenerensoep met bacon

schorsenerensoep met bacon

Genieten van de vernieuwde, creatieve bistrokeuken, de zogenaamde cuisine bistronomique, kan gewoon thuis. Start met Jannekes heerlijke schorsenerensoep!

schorsenerensoep met bacon en & rozemarijn

hoofdgerecht | 4 personen

800 g schorseneren*
sap van 1 citroen
4 el olijfolie
400 g kruimige aardappelen, in blokjes
125 ml droge witte wijn
1½ l groentebouillon
2 tenen knoflook, fijngesneden
1/2 bosje platte peterselie (à 20 g)
50 g roomboter met zeezout,  kamertemperatuur
4 dikke plakken stevig brood, bijv. campagnard
100 g bacon (plakjes), in repen
2 takjes rozemarijn, naaldjes grof gesneden
100 ml slagroom

Schil de schorseneren en snijd in stukjes. Leg ze meteen in een schaal met water en het sap van 1 citroen zodat ze mooi wit blijven. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Giet de schorseneren af.

Verhit in een soeppan de helft van de olijfolie. Bak de schorseneer en aardappel 2 min. zonder te kleuren. Schenk de wijn in de pan en schep de groenten erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep in 15 min. gaar.

Prak de knoflook en peterselie door de boter. Verdeel de boter over het brood en leg de sneden op de bakplaat. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 8-10 min. krokant. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de bacon met de rozemarijn in 5 min. krokant.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de slagroom en peper naar smaak toe. Serveer de soep in 4 kommen. Strooi er de bacon met de rozemarijn over en serveer met het knoflookbrood.

* Je kunt de schorseneren in dit recept ook vervangen door pastinaak of knolselderij. Deze liggen  nu in de meeste supermarkten weer in de schappen.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 10 min.

RECEPTEN STYLING EN FOODSTYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Dit recept verscheen eerder in delicious.maart 2014.