Prima combi, deze burgers met een lekker frisse bietensalsa en sla. Toch nog een beetje fris en gezond. Pak je grillpan en over pakweg 20 minuten kan je aan tafel.
snelle burgers met bietensalsa en sla
hoofdgerecht | 4 personen
100 g zure bommen of grote augurken, in plakjes, 1 el azijn bewaren
½ grote zoete ui, fijngesnede
400 g mager rundergehakt of tartaar
1 eierdooier
50 ml groene olijfolie
400 g gekookte bietjes
½ flinke bos of 1 bakje bladpeterselie, blad grof gehakt
1½ el mosterdmayonaise
4 blaadjes mooie kropsla (harten van de sla)
4 hamburgerbroodjes* of andere zachte broodjes
Snijd de helft van de augurken fijn. Meng in een ruime kom het gehakt met de fijngesneden augurk, de helft van de fijngesneden ui en eierdooier en breng flink op smaak met zout en peper. Vorm er 4 stevige platte burgers van en bestrijk ze met wat olie. Verwarm de grillpan voor.
Pel ondertussen de bietjes, snijd ze in dunne reepjes en meng met de rest van de uien en augurken en alle bladpeterselie. Klop een dressing van de rest van de olie, 1 el augurkenzuur, mosterdmayonaise en zout en peper naar smaak (dit gaat heel goed in een afgesloten potje). Schep de dressing door de bietjes.
Bak de hamburgers in de grillpan aan beide kanten mooi bruin in 8-10 min., keer halverwege. Rooster of grill de broodjes goudbruin. Leg hamburgers en de plakken augurk tussen de broodjes. Verdeel de sla over de borden en schep er de bietensalsa op.
* Geef er evt. homemade frietjes of aardappelsalade bij.
bereiden ± 20 min.
FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN