sesam-sinaasappelgarnalen met eiernoedels
lunch- of hoofdgerecht | 2 personen
5 el sinaasappelmarmelade
2½ el sojasaus
1 teen knoflook, fijngehakt
2 tl geraspte verse gember
2 tl rodewijnazijn
1 el sesamolie
300 g eiernoedels
25 ml pinda(arachide)olie
1 kleine rode paprika, in dunne repen
1 ui, in dunne ringen
12 rauwe garnalen, gepeld (staartjes eraan gelaten), darmkanaal verwijderd
4 bosuitjes, in schuine ringetjes
korianderblaadjes, voor erbij
Meng de marmelade, sojasaus, knoflook, gember, azijn en sesamolie in een kleine kom en zet apart.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken, schep er 1 tl pindaolie door en zet apart.
Verhit de rest van de pindaolie in een wok of diepe koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de paprika en ui 1-2 min. tot ze zacht zijn. Voeg de garnalen toe en roerbak 2-3 min. tot ze gaar zijn. Voeg het sausmengsel toe, schep door elkaar zodat de garnalen helemaal bedekt. Voeg de noedels toe en schep 1-2 min. door elkaar om alles goed door te warmen. Schep de bosui en koriander erdoor en serveer direct.
Bereiden ± 35 min.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING DAVID MORGAN